Kendte6. marts 2020

Filmanmelder Ole Michelsen er død

Den danske filmanmelder Ole Michelsen er død i en alder af 79 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-0000024596.jpg
 (Foto: Aller Media)

Den danske filmanmelder Ole Michelsen er død.

Han blev 79 år.

Det bekræfter Susanne Grue Jørgensen, der var Ole Michelsens ven, til DR.

Ole Michelsen blev især kendt som vært på DRs filmprogram ”Bogart”, der blev sendt i perioden 1985 frem til 2002.

Her anmeldte han biografaktuelle film og uddelte hatte til filmene, alt efter hvor gode filmene var.

- Ole var sød og sjov, og så var han en ægte gentleman – altid velklædt, altid deltagende i samtalen og altid klar med en morsom og begavet replik, siger Jonathan Herrik, der er redaktør i DR.

Den legendariske filmanmelder fortalte tilbage i 2016 i et interview med Euroman, at var tørlagt alkoholiker – og at hans misbrug især havde præget forholdet til hans datter:

- Den største ulykke, jeg har forårsaget i den periode, var forholdet til min datter. Jeg havde et dårligt forhold til min datter Trine på det tidspunkt, men hun boede ikke hjemme hos mig, så jeg generede hende ikke direkte. Jeg var også ved at miste mit job som filmanmelder på ’Bogart’. Min kulturredaktør var engang ude at samle mig op i en brandert, og så vidste alle det. Til sidst blev jeg taget ind til en samtale: ”Jeg ved, at du har et alkoholproblem, Ole. Det må du altså gøre noget ved.” Meget mere sagde min chef ikke, men det gjorde indtryk. Sådan en replik bryder man sig jo ikke om at høre, fortalte en ærlig Ole Michelsen i et interview med Euroman i maj 2016.

Ole Michelsen oplevede enhver forælders værste mareridt i januar 2009, da datteren Trine Michelsen døde efter et længere kræftforløb, blot 42 år.

Sponsoreret indhold