Fem kvinder står frem: Anklager Naser Khader for seksuelle krænkelser

Foto: Jesper Sunesen

Politikeren Naser Khader anklages af en række kvinder for at have udsat dem for seksuelle krænkelser, der skulle have fundet sted i perioden mellem 1999 og 2019.

Det fortæller de fem kvinder til DR. Naser Khader afviser selv anklagerne. 

Ifølge kvinderne har Naser Khader blandt andet givet udtryk for ønsket om at få massage og under møder taget sit tøj af. Flere af kvinderne fortæller desuden, at Khader skullet have forsøgt at presse dem til seksuelt samvær.

En af de kvinder, der står frem, er kunstneren Karen Dirk. Ifølge hende var hun i 2004 hjemme hos politikeren for at måle op til billeder, som Khader havde købt. 

Her skulle han angiveligt have trukket hende med ind i sit soveværelse og tvunget hende ned på sengen, hvorefter hun formåede at gøre sig fri af ham og forlade lejligheden. 

- Jeg kæmper som en gal. Jeg kan huske, at han forsøger at knappe sine bukser op. Han virker bare så målrettet. Han er en meget stor mand, og han lægger sig oven på mig. Jeg bliver fuldstændig chokeret. Jeg sparker. Og så kommer jeg fri af ham, løber ned ad gangen, hiver bare hoveddøren op uden at lukke den efter mig, og så kan jeg huske, at jeg kommer ned på gaden, siger hun.

En anden kvinde fortæller, at hun havde interviewet den nu 58-årige politiker, og at han efter interviewet pressede hende til seksuelt samvær, mens en tredje kvinder fortæller, at Khader pludselig begyndte at onanere foran hende under et møde, hvor hans seneste bog skulle diskuteres.

Naser Khader har set alle anklagerne fra kvinderne, og benægter at flere af møderne har fundet sted, mens han i andre tilfælde husker situationen anderldes. 

Han undskylder dog, hvis nogen skulle føle sig krænket over hans handlinger.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close