Kendte25. april 2021

Farvel til gæsterne: Sådan bliver årets Oscar-uddeling

Det kommer nok ikke som en overraskelse for nogen, at årets Oscar-uddeling bliver noget anderledes. Kun helt særligt inviterede personer vil i år få mulighed for at deltage i den prestigefyldte prisfest
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210315-132856-3-1920x1277we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er vist efterhånden ingen hemmelighed, at årets såkaldte "award season" kommer til at se noget anderledes ud, end den plejer, og Oscar-uddelingen er ingen undtagelse.

- I år vil de, der deltager i prisuddelingen personligt, være de nominerede, deres gæst og repræsentanter, lyder det fra Oscar-akademiets formand, David Rubin i en e-mail, der er blevet sendt til de næsten 10.000 akademimedlemmer.

- Vi vil ikke være i stand til at gennemføre vores årlige medlemsbilletlotteri.

Det er ikke den eneste form for coronarestriktion, der vil blive pålagt den store filmfest.

David Rubin har også meddelt, at man i år har valgt at aflyse alle former for fester både før og efter prisuddelingen. Det inkluderer blandt andet den såkaldte Oscar-frokost.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/druk-mads-mikkelsen.jpg
 Foto: Nordisk Film

Mads Mikkelsen har hovedrollen i den Oscar-nominerede film "Druk", der havde premiere i de danske biografer i sommers. (Foto: Nordisk Film)

Diverse filmvisninger, receptioner og alt andet Oscar-relateret er - ja, du gættede det - aflyst, aflyst, aflyst.

Oscarsejr til Vinterberg

Mandag blev årets Oscar-nominerede offentliggjort og her scorede danske Thomas Vinterberg intet mindre end to nomineringer for filmen "Druk", der på engelsk går under titlen "Another Round".

Filmen er nomineret i kategorien Bedste Internationale Film, mens Vinterberg også er nomineret for Bedste Instruktør.

Vinterberg er ikke den eneste dansker, der er rykket et skridt tættere på en Oscarsejr. Den danske Elvira Lind, der til daglig danner par med "Star Wars"-stjernen Oscar Isaac, er nemlig nomineret i kategorien Bedste Kortfilm for filmen "The Letter Room", mens Mikkel E.G. Nielsen er nomineret for "Bedste Redigering".

Årets Oscar-uddelingen løber af stablen den 25. april.

Sponsoreret indhold