Kendte28. juli 2023

Fans startede jordskælv under Taylor Swift-koncerter

Der var godt gang i fansene under de seneste to Taylor Swift-koncerter
Taylor Swifts koncerter bliver ved med at trække overskrifter.
Taylor Swifts koncerter bliver ved med at trække overskrifter.
 Foto: Suzanne Cordeiro/AFP/Ritzau Scanpix

Taylor Swifts "Eras Tour" bliver ved med at overraske.

Først er der billetterne, som nærmest er umulige at få fat på, så er der fans, der bærer voksenbleer under koncerten, så de ikke går glip af noget, andre fans bliver så opkørte over at se popstjernen, at de helt glemmer koncerten, og nu er Taylor Swifts fans i centrum igen.

For ved hendes to optrædener i Seattle, blev der danset og hoppet så vildt, at det kunne kategoriseres som et jordskælv.

Begge nætter kunne nemlig måles på richterskalaen, skriver CNN.

2,3 blev der målt, hvilket svarer til en moderat lynnedslag.

Seismolog Jackie Caplan-Auerbach har analyseret data fra koncerterne, og her fandt han ud af, at de mange fans slog en rekord.

Jordskælvet sammenlignes nemlig med en NFL-kamp fra 2011, hvor fans af Seattle Seahawks gik amok efter en imponerende touchdown. Det blev målt til to på richterskalaen.

– Den primære forskel er længden af rystelserne. Jublen efter et touchdown varer kun i få sekunder. Det er mere tilfældigt end en koncert. Med Taylor Swift indsamlede jeg cirka 10 timers data, hvor rytmen kontrollerede adfærden. Musikken, højttalerne og beatet. Al den energi kan gå i jorden og ryste den, forklarer Jacke Caplan-Auerbach.

Sponsoreret indhold