Kendte22. oktober 2022

Fans er helt sikre på, at Taylor Swift afslører ufrivillig abort på ny plade

”Jeg kommer aldrig til at møde det, der kunne have været, skulle have været dig”. Fans er overbeviste om at superstjernen gennem sine nyeste tekster fortæller om et hjerteskærende tab af sit ufødte barn
Taylor Swift vækker igen opsigt med budskaberne og historierne i teksterne
Taylor Swift vækker igen opsigt med budskaberne og historierne i teksterne
 Foto: Ritzau Scanpix

Taylor Swift har det med at kunne sende sine fans ud på den ene kryptiske skattejagt efter den anden – både før, undervejs og i kølvandet på sine udgivelser.

Og naturligvis er hendes nye plade ”Midnights” ingen undtagelse.

Natten til fredag udgav hun 13 nye numre, som allerede var annonceret, og som under et døgn efter udgivelsen slog den ultimative Spotify-rekord.

Men da klokken slog 3 om natten, kom der på overraskende vis syv numre yderligere.

Herunder det stærkt følelsesladede ”Bigger than the whole sky”.

Og netop teksten på denne skæring har fået hendes fans til at konkludere, at Swift nok synger om ufrivillig abort – men det har også givet dem anledning til at dele deres egne oplevelser med lignende sorg.

Det er især sangens omkvæd, der tydeligvis omhandler et tab af en person, som man ”aldrig har mødt”, men som man alligevel har brugt ”kort tid” sammen med.

"Et tab. En abort"

En hel tråd på Reddit er dedikeret til bare den ene sang, og her er såkaldte ”Swifties” enige om, at sangen nok handler om abort. Dog vil de fleste fans af Taylors musik vide, at megastjernen gennem karrieren har yndet at lege med fiktive fortællinger og opdigtede karakterer i sin sangskrivning.

- For mig handler denne sang om en mislykket graviditet, skriver en af Swifts kvindelige fans.

Den amerikanske sangerinde Taylor Swift har ry for at være hudløs ærlig i sine sangtekster. Også denne gang er fans sikre på, at hun videreformidler egne erfaringer på numrene 
Den amerikanske sangerinde Taylor Swift har ry for at være hudløs ærlig i sine sangtekster. Også denne gang er fans sikre på, at hun videreformidler egne erfaringer på numrene
 Foto: Ritzau Scanpix

Hun indleder teksten med at indrømme, at hun er tilbageholdende med at spekulere i så følsomt et emne, men nævner dog omkvædet, der lyder:

“Goodbye, goodbye, goodbye/You were bigger than the whole sky/ You were more than just a short time," lyder omkvædet.

- Et tab. En abort, tydeligvis, skriver en af sangerindens fans.

Lyt til nummeret her:

Løst oversat synger Swift altså farvel til en person, der føles større end hele himlen, og som var andet og mere end bare et kort bekendtskab.

"I'm never gonna meet/What could've been, would've been/ What should've been you," fortsætter hun.

32-årige Taylor Swift – der danner par med den britiske skuespiller Joe Alwyn – synger altså om én, hun aldrig kommer til at møde.

Slår rekord

Taylor Swift har allerede med albummet "Midnights" slået rekorden for det mest streamede album på Spotify på et døgn.

Det skrev Spotify på Twitter tidligt lørdag.

- Før klokken overhovedet har slået midnat til den 22. oktober, har Taylor Swift slået rekorden for det mest streamede album på en enkelt dag i Spotifys historie. Tillykke, Taylor Swift, lød det på Spotifys profil.

Sponsoreret indhold