Kendte25. maj 2022

Fans bønfaldt ham: Matthew McConaughey er forfærdet efter tragisk skoleskyderi

Tirsdag blev 19 elever og mindst to voksne dræbt i den mindre by i Texas, Uvalde, hvorfor det nu bekræftes til at være et af USA’s værste skoleskyderier i år
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey sætter nu ord på det voldsomme skoleskyderi, der fandt sted tirsdag i hans hjemby, Uvalde i Texas.
 Foto: Suzanne Cordeiro/Shutterstock/Ritzau Scanpix

Verden kunne onsdag morgen kunne vågne op til den tragiske nyhed om, at USA endnu en gang har oplevet et voldsomt skoleskyderi.

En kun 18-årig gerningsmand formåede at dræbe 19 elever og mindst to voksne tirsdag i den mindre by Uvalde i Texas, inden betjente også tog livet af ham.

Den voldsomme massakre fik derfor hurtigt flere fans af den 52-årige skuespiller Matthew McConaughey til tasterne, da han selv er opvokset i den lille by.

Ifølge det britiske medie Daily Mail skulle flere have opfordret ham til at skrive ud om hændelsen.

– Det her er din hjemby, det er dine folk! Et skriv fra dig vil komme længere ud, end ord fra andre nogensinde vil kunne, lyder det blandt andet fra en, mens en anden bønfaldt ham om at gøre opmærksom på våbenkontrol i Texas.

Artiklen fortsætter under billedet

Matthew McConaughey
Matthew McConaughey sætter nu ord på den tragiske hændelse i hans hjemby.
 Foto: O'Connor/AFF-USA.com / MEGA

Flere har desuden tagget ham i tweets på Twitter og bedt ham om “komme hjem”, mens andre skriver og spørger, om han ikke vil genoverveje at stille op som guvernør i Texas, som han luftede i marts sidste år, men siden droppede.

De mange beskeder fik ham onsdag morgen dansk tid til at dele et længere skriv om den forfærdelige hændelse.

– Som I alle godt ved, så har der i dag været endnu et masseskyderi. Denne gang i min egen hjemby, Uvalde i Texas. Igen ser vi, hvordan vi har fejlet i at håndtere de rettigheder, som vores frihed giver os, indleder han og fortsætter:

– Som amerikanere, os fra Texas, mødre og fædre – det er tid til, at vi gentænker vores ønsker fremfor behov.

Artiklen fortsætter under opslaget

Skuespilleren skriver videre, hvordan skoleskyderi på tragisk vis er blevet en epidemi, og uanset “hvilken side vi står ved, så ved vi alle bedre”.

– Vi er nødt til at være bedre. Vi er nødt til at gøre noget, så der ikke er andre forældre, der oplever det, som forældre i Uvalde og andre før dem har skulle overleve.

– Og til alle jer der i morges satte jeres elskede af og ikke vidste, at det var farvel, der findes ingen ord, der kan hele eller omfatte jeres tab, men hvis bønner kan give jer en form for omsorg, så vil vi bade jer i dem, slutter han.

Sponsoreret indhold