Kendte21. juni 2022

Familien beæret over Høgh-hæder

Prisen for årets sportsbog betyder meget for familien, fortæller Lars Høghs hustru Tine
Tine og Lars Høgh
- Vi savner ham hver dag - ja hvert minut, fortæller Tine Høgh til SE og HØR.
 Foto: Lars H. Laursen

I lørdags vandt Lars Høghs erindringsbog ”Der er antal på alt” prisen for Årets Sportsbog, da Danske Sportsjournalister holdt jubilæumsfest, hvor medforfatter Jakob Kvist modtog den fornemme pris.

- Lars ville have været stolt af den her anerkendelse, og derfor er jeg også utroligt stolt. Bogen var i den grad hans projekt, og det var et stærkt og intensivt forløb at skrive den. Så jeg er glad for, at han nåede at se den færdig og udkomme, siger Jakob Kvist i en pressemeddelelse.

Målmandens familie er ligeledes stolte af og beærede over, at bogen modtog den fine hæder.

- Vi er i familien meget beærede over Lars’ bog, som han skrev sammen med Jakob Kvist, har vundet denne flotte pris. Det er en bog, som er skrevet i en meget svær periode i vores liv, men Lars prioriterede det med håbet om, at bogen også kunne være en hjælp for andre, der gennemgår et hårdt cancerforløb, siger Tine Høgh til SE og HØR.

Hans hustru gennem fire årtier er ikke et sekund i tvivl om, at Lars også selv ville være enormt stolt af at modtage prisen.

- Han knoklede til det sidste for at nå at blive færdig med bogen, fortæller hun.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Karen, Jonas, Lars Høghg, Tine, Josefine og Lasse Sjørslev
Fra venstre Lars' svigerdatter Karen, sønnen Jonas, Lars Høgh, hustruen Tine, datteren Josefine og hendes mand Lasse Sjørslev.
 Foto: Mikael Rieck

Da Lars delte sin diagnose med hele Danmark i et interview med Jes Dorph i ”Go’ Aften Danmark”, måtte hans familie pludselig dele ham med hele nationen. Og det var ikke altid helt nemt for børnene, og derfor benytter Tine lejligheden til at sige dem tak.

- Så en stor tak til vores børn Jonas og Josefine for at skulle dele deres far med hele Danmark i den følelsesmæssigt svære tid, siger hun og mindes sin afdøde mand:

- Lars var et utroligt rart og positivt menneske, som gav så meget til andre. Vi savner ham hver dag – ja hvert minut og kæmper med at finde en ny vej i livet uden ham, fortæller hun.

Det var ikke kun med sin åbenhed om cancerforløbet og den meget personlige og nu prisbelønnede bog ”Der er antal på alt”, Lars forsøgte at hjælpe andre i samme situation.

Sidste år stiftede OB-legenden således NU Festival i samarbejde med Michael Falch og Hans Thomsen for både at sætte fokus på bugspytkirtelkræft, som Lars selv blev ramt af, og for at samle ind til mere forskning i lige netop den kræftform.

- Der er alt for lidt fokus på bugspytkirtelkræft, og det er derfor, vi samler ind til lige netop den kræftform, for de patienter har så dårlige odds, fortalte Tine sidste år til SE og HØR på NU Festivals åbningsdag.

Sidste år lykkedes det at sende hele 780.000 kr. videre til forskning i bugspytkirtelkræft, men familien stopper ikke her.

Igen i år afholder de NU Festival på Lundsgaard Gods i østfynske Kerteminde.

Sponsoreret indhold