Kendte 15. marts 2020

Fallon uden publikum: Er dette verdens mest akavede monolog?

Det er (heller) ikke let at være talkshow-vært på dage, der er overskygget af coronavirus, og hvor bifald og grin udebliver
Foto: MEGA

Det kan godt være svært at finde noget at grine af, mens coronavirusset Covid-19 i stadig stigende grad påvirker store dele af verden.

I USA forbereder man sig på en stor stigning i smittede med en række tiltag. Fra fredag blev forsamlinger på over 500 mennesker forbudt i New York, hvilket får alle forestillinger på Broadway til at aflyse.

Men hos NBC's The Tonight Show med Jimmy Fallon lever man jo af at underholde sit publikum og få tv-seere såvel som live-publikum til at grine.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Og det var altså lidt sværere end sædvanligt for showets vært, Jimmy Fallon, der leverede en lettere akavet monolog for tomme rækker torsdag aften.

Artiklen fortsætter under den tåkrummende talkshow-monolog:

Oprindeligt var det planen at gennemføre den sidste optagelse i denne uge med et publikum, før reglerne om store forsamlinger trådte i kraft i New York.

Men som tingene udviklede sig gennem dagen, fandt produktionen det vigtigere at bidrage til indæmming af smitte end til at gennemføre med fyldte publikumspladser.

45-årige Fallons arbejde, der denne gang må have være en del sværere, består som regel i at åbne showet med en række nedskrevne, aktuelle spydigheder. Og de skuffede egentlig ikke.

- Det her er kun anden gang, Trump taler fra sit ovale kontor, siger Jimmy Fallon, og refererer til præsidentens umelding om rejseforbud onsdag, før han fortsætter:

- Første gang var i 2018, da vi oplevede en kritiks mangel på McRib-burgere.

Publikum er super vigtigt

Men selvom bandet og produktionen - især den ikoniske trommeslager i "The Roots" Questlove, gør hvad de kan for at reagere, lander de fleste af Jimmy Fallons jokes lidt fladt på jorden i Tonight Show-studiet.

Dog er den professionelle og erfarne vært fuldt ud klar over, at hele situationen er kunstig, og tappert fremfører han endda sin ret berømte Trump-parodi.

Han forklarede endda, hvorfor nogle af vittighederne kunne virke lidt malplacerede.

- Normalt tester vi vores jokes på et live-publikum - også under prøverne, siger Fallon.

Sådan ikke alene føles materialet sjovere, men publikum er også med til at forme en stor del af monologen, alt efter hvornår latteren kommer.

Sponsoreret indhold