Kendte13. juni 2021

Fake news om Christian Eriksen spreder sig

Inters direktør afviser den vaccine-løgn, der lige nu lever i bedste velgående på sociale medier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210607-122145-4-1920x1254we.jpg
 Foto: Robert Hendel/Gonzales Photo/Ritzau Scanpix

På internettet spreder der sig lige nu en løgn om, at den danske landsholdsspiller Christian Eriksen skulle være blevet vaccineret mod coronavirus, og der spekuleres i, om det kan have hænge sammen med, at han faldt om på banen lørdag aften under EM-kampen mod Finland.

Men han er slet ikke vaccineret.

Det afviser fodbold-bossen Beppe Marotta i den italienske klub Inter, hvor Christian Eriksen normalt spiller. Det skriver blandt andet Football Italia.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

- Han havde hverken coronavirus eller coronavaccinen. I øjeblikket er Eriksen under vejledning af det danske medicinske personale, og det er rigtigt, at de frigiver information, men jeg kan sige, at Inters medicinske personale har været i kontakt med dem fra start af, fortæller Inters direktør til mediet sent lørdag aften.

Skeptikerne citerer et interview med Inters cheflæge, der skulle have sagt til italienske Radio Sportiva, at Christian Eriksen blev vaccineret med Pfizers coronavaccine for 12 dage siden.

Men at de ord skulle være lydt i et interview på den italienske radiostation, afviser de totalt.

- Oplysningerne i det nævnte tweet er falske. Vi har aldrig rapporteret nogen udtalelse fra Inters medicinske stab om Christian Eriksens tilstand. Hvis ikke forfatteren af tweetet fjerner indholdet bliver vi tvunget til at handle, skrev Radio Sportiva i et tweet lørdag aften.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Også danskere har delt misinformationerne om Christian Eriksens vaccination.

Christian Eriksen kollapsede i slutningen af første halvleg. Lægehjælpen kom hurtigt til, og der blev udøvet livreddende førstehjælp på banen.

Han blev overført til Rigshospitalet, hvor fra det kunne meldes, at han var vågen og stabil.

Sponsoreret indhold