Kendte 10. februar 2015

Facebook-virus spreder sig: Pas på denne numse

IT-sikkerhedsfirmaet CSIS advarer
Af af
Måske det kunne friste at klikke på videoen - men lad være
Måske det kunne friste at klikke på videoen - men lad være
Foto: Facebook/CSISDet kunne måske friste at klikke på videoen med denne frække kvindenumse, som lige nu florerer flittigt på Facebook.

Men lad vær! Den frække numse er nemlig blikfang i en ny drilsk computer-orm eller virus, som spreder sig hastigt via det sociale medie lige nu.

- CSIS har opsamlet flere eksemplarer af en ny orm som hastigt spreder sig via Facebook. Ormen gør brug af både ofrets væg, hvor den tagger venner og bekendte (ca 20 i bunter), men samtidig kommunikerer den også via Facebook Messenger hvorved andre potentielle ofre eksponeres for koden, skriver IT-sikkerhedsfirmaet CSIS i en advarsel på firmaets hjemmeside.Måske det kunne friste at klikke på videoen - men lad være (Foto: Facebook/CSIS)


- Epicenter for spredningen er Danmark, så den største spredning er pt. blandt danske Facebook brugere, lyder det videre fra IT-sikkerhedsfirmaet CSIS.

IT-sikkerhedsfirmaet CSIS opfordrer derfor alle til ikke at trykke på videoen - åbner du den, spreder 'ormen' sig til andre på din venneliste. Her får den så fat i tyve andre personer, som bliver tagget med den falske video. Og på den måde er både du og dine venner blevet inficeret af ormen, som altså kan skabe alvorlige sikkerhedsproblemer på din computer.

Sponsoreret indhold