Kendte8. august 2016

Facebook: Seks råd til, hvordan du undgår at blive snydt

Svindlere prøver at snyde godtroende danskere på Facebook. Her giver det sociale medie seks gode råd til, hvordan du undgår at blive snydt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/facebook-stock.jpg
 Foto: AOP

I løbet af sommeren har der bredt sig stribevis af falske danske konkurrencer på Facebook. Blandt andet en Audi-konkurrence og en Justin Bieber-konkurrence, der havde til formål at narre godtroende danskere. Så hvordan undgår du at blive ramt af svindelnumre?

Vi har spurgt Facebook, der kommer med følgende seks gode råd:

1. Vælg en unik og stærk adgangskode bestående af mindst seks bogstaver, tal og tegn. Brug ikke samme adgangskode til samme andre konti. Du kan også bruge programmer som LastPass, KeePass eller 1Password, der kan generere en unik adgangskode og gemme den sikkert.

2. Tænk før du klikker. Klik aldrig på mistænkelige links – heller ikke selvom de kommer fra venner eller virksomheder, du har tillid til. Vær mistænksom overfor sider, der reklamerer for tilbud, der virker for gode til at være sande. Hvis én af dine venner klikker på et spam-link, kan de uden at vide det tagge dig i et opslag. Hvis du ser noget mistænkeligt på Facebook, bør du reportere det. Download heller ikke ting, du ikke ved hvad er.

3. Accepter ikke venneanmodninger fra mennesker, du ikke kender. Til tider opretter fupmagere falske profiler for at sende venneanmodninger. Hvis du bliver venner med en fupmager, får personen adgang til at spamme din tidslinje, tagge dig opslag og sende dig ondsindede beskeder. Dine rigtige venner kan også blive mål for fupmageren.

4. Giv aldrig dine Facebook log ind informationer til nogen. Nogle gange vil nogen love dig noget, hvis de får dine informationer til gengæld. Hvis du nogensinde bliver bedt om at skrive din Facebook adgangskode igen, tjek at der stadig står facebook.com/ i webadressen.

5. Log ind på facebook.com . Fupmagere kan lave en falsk logind side, der ligner Facebook for at få dig til at skrive mailadresse og adgangskode. Hvis du er i tvivl, bør du altid tjekke at adressen er facebook.com

6. Opdater din browser og kør anti-virus scanninger med jævne mellemrum.

Du kan finde et udvalg af anti-virusprogrammer her

Sponsoreret indhold