Kendte30. marts 2021

Får udskældt vaccine

Danmarks første kvindelige statsminister har sagt ja tak til vaccinen fra AstraZeneca.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210202_hjp1092.jpg
 Foto: Hanne Juul

Selvom Helle Thorning-Schmidt blot er 54 år gammel, har hun allerede nu fået sin første coronavaccine.

Det afslører hun på Instagram:

Det er vaccinen fra svensk-britiske AstraZeneca, der i dag ændrede navn til Vaxzevria, Thorning fik skudt i armen. Dermed sender hun et klart signal i kampen mod corona til sine Instagram-følgere:

Tag den hvis får du får den tilbudt!

I Danmark holder myndighederne stadig pause med AstraZeneca-vaccinen efter uforklarlige blodpropper og dødsfald rystede adskillige lande. Indtil videre er den på stand by i to uger endnu.

Sådan er det dog ikke i Storbritannien, hvor Thorning bor, og således kunne hun altså få sin vaccine allerede nu. I UK vaccinerer man også alle over 50 år, og lige nu har 45.6 pct. af befolkningen fået det første skud. Danmark er håbløst bagefter og har lige nu kun givet 12 pct. af befolkningen første dose. Endnu dårligere går det i resten af EU.

- Første skud. Sikke en bedrift for videnskaben og samarbejdet mellem det frie marked og staten, skriver Thorning på sit opslag.

Udover UK har både Israel og USA udmærket sig i kampen mod corona. Israelerne har sørget for, at hele 52 pct. af befolkningen er fuldt vaccineret nu. Amerikanerne har vaccineret med en nærmest ufattelig fart: 2 millioner doser bliver lige nu givet hver eneste dag i Guds eget land.

Sponsoreret indhold