Kendte19. maj 2021

Eurovision-chok: Storfavoritter ramt af coronavirus

Bandmedlemmet fik en positiv test onsdag morgen og kommer ikke til at stå på scenen i kød og blod til semifinalen torsdag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210513-182141-2-1920x1379we.jpg
 Foto: Splashnews.com/Splash/Ritzau Scanpix

Coronavirus spænder ben for bandet Daði og Gagnamagnið, der repræsenterer Island til dette års Eurovision Song Contest.

Et medlem i bandet er testet positiv for coronavirus onsdag morgen.

- Desværre betyder det sandsynligvis, at vi ikke deltager i prøven i dag eller liveshowet i morgen, og det bliver en optagelse fra vores anden prøve, der vil blive brugt i stedet, skriver forsangeren Daði Freyr på Twitter.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Trods den positive coronaprøve er bandet altså stadig med i den anden semifinale i Rotterdam, Holland, hvor danske Fyr og Flamme også er med i dysten.

Ifølge Eurovision-mediet Wiwibloggs er det er medlem i bandet - og ikke sangerne - der er testet positiv under et rutinetjek, hvor otte medlemmer i den islandske gruppe blev testet.

- Vi har alle været ekstrem forsigtige under hele vores tur, så det kommer som en kæmpe overraskelse. Vi er meget tilfredse med vores optræden og er super spændte på, når I alle skal se det!, fortsætter den islandske forsangeren i endnu et tweet.

Bandets keyboardspiller Jóhann Sigurður har selv meldt ud i en række følelsesladede stories på Instagram, at det er ham, der fik sig en positiv coronatest.

- Jeg vil bare lade jer vide, at det smittede bandmedlem er mig. Jeg er chokeret og skuffet og helt generelt bare ked af situationen. Men ja... Jeg vil bare lade jer vide, at jeg er sund og rask, siger han med røde øjne og grådkvalt stemme, inden han fortsætter:

- Det er svært, fordi vi har arbejdet så hårdt, og jeg vild det virkelig gerne. Og det har været så lang tid undervejs. Jeg er virkelig stolt af den anden gang, vi øvede, og jeg håber, vi gør Island og vores støttere stolte.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Hvis gruppen går videre fra semifinalen til den store fest af en finale lørdag aften, er det usikkert om Daði og Gagnamagnið kan deltage.

Daði & Gagnamagnið stod også til at repræsenterer Island til den store sangkonkurrence sidste år med sangen "Think About Things", men ligesom så meget andet blev Eurovision også aflyst sidste år.

Denne gang stille de dog op med en anden sang, nemlig nummeret "10 years".

Sponsoreret indhold