Kendte3. september 2021

Esben Pretzmann scorer nyt job: Nu skal han lære fra sig

Stjernen fra ”Drengene fra Angora” er flyttet til Vestsjælland med sin søn. Nu skal han undervise i skuespil på Vallekilde Højskole
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sh-730668.jpg
 Foto: Aller Media

Komiker, skuespiller, kunstner, musiker.

Den tidligere ”Angora”-dreng har et fascinerende og alsidigt CV. Og snart kan han også skrive højskolelærer i rækken af bedrifter.

Det skriver Vallekilde Højskole på deres facebookside.

Pretzmann er i løbet af sommeren flyttet fra Berlin til den vestsjællandske by Bjergsted, som ligger tæt på højskolen, og i løbet af efteråret skal han undervise i valgfaget i ”Skuespil og improvisation”.

- Jeg har længe tænkt, at jeg gerne ville give noget videre, fra alt det jeg har lavet gennem tiden. Og så var en højskole det oplagte sted. Det er en fed alder. Der er fart på, og det hele skal eksplodere. Derudover er jeg virkelig positivt overrasket over, hvor dygtige og engagerede de er, siger den sjove mand, som opnåede kolossal succes som medlem af satiretrioen ”Drengene fra Angora” for et over et årti siden.

Fra Berlin til Bjergsted

Ved siden af jobbet som valgfagslærer har Esben travlt med at renovere sit nye hus, som han bor i sammen med sin søn. Derudover har han de seneste år fordybet sig i billedkunsten, som han beskriver som sin egen foretrukne udtryksform efter mange år som komiker og skuespiller.

Tilværelsen som underviser er ikke helt fremmed for 43-årige Esben Pretzmann, hvis forældre begge er gymnasielærere.

Karrieren startede for manden bag den ubehjælpelige komponist Henrik Solgård, da han sammen med makkeren Rune Tolsgaard udgav ”Svedbanken” på Danmarks Radios ”Børneradio.” Men det var utvivlsomt med ”Drengene fra Angora” i midten af 00’erne, Pretzmann blev landskendt.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/sh-01300-1.jpg
 Foto: All Over Press

Det var som en tredjedel af "Angora", Esben Pretzmann oplevede massiv succes.
(Foto: All Over Press)

Reklamefilm for Viasat og Storebæltsbroen, samt en rolle i ”Live fra Bremen” blev det også til, før han i 2015 trak sig tilbage for at arbejde som kunstner i den tyske hovedstad.

Sponsoreret indhold