Eriksen om hjertestop: Det gik først op for mig i ambulancen

Christian Eriksen vidste ikke, at han havde fået hjertestop, før han var i ambulancen.

Christian Eriksen vidste ikke, at han havde fået hjertestop, før han var i ambulancen.

Foto: Danish Football Association/Reuters/Ritzau Scanpix

Takket være hurtig lægehjælp på græstæppet i Parken blev Christian Eriksen vækket til live, efter at han havde fået et hjertestop i Danmarks EM-åbningskamp i sommer.

Men først da han var blevet fragtet ud af Parken, gik det op for ham, hvad det var, han havde været ude for.

Det fortæller Christian Eriksen i et interview med DR.

- Der går det ikke op for mig, før jeg er ude i ambulancen, at jeg egentlig har været, jeg kan godt sige, død, siger Eriksen.

Den 29-årige fynbo brød tirsdag for første gang tavsheden efter kollapset i Parken i juni.

I de første bidder af et stort interview med DR var budskabet, at han gerne ville sige tak til alle dem, der har tænkt på ham - og så slog han fast, at han vil tilbage på fodboldbanen og med til VM i Qatar senere i år.

Onsdag har DR frigivet et nyt indblik i det store interview, og her fortæller Christian Eriksen, at han kan huske alt fra hændelsen. Undtagen de minutter, hvor han "var sendt i himlen", som han siger det.

Han følte blot, at han havde sovet.

- Fuldstændig. Det er ligesom om, du vågner... Da jeg vågner og bliver trykket på brystet, er det ligesom at være meget fjern. Det er ikke som en drøm. Det virker som om, jeg bare har været fjern.

- Jeg kan ikke huske noget. Normalt med drømme kan jeg huske bidder. Men jeg kunne ikke huske fra, da jeg er væk og så ja, siger han.

Christian Eriksen blev først behandlet på græstæppet, og siden blev han fragtet til Rigshospitalet, hvor han gennemgik undersøgelser.

Resultatet af undersøgelserne var, at han skulle have indopereret en såkaldt ICD-enhed, som er en avanceret pacemaker.

Siden i sommer har det været uvist, om Christian Eriksen ville komme til at spille fodbold igen, men tirsdag var meldingen altså, at han har store ambitioner for sit fodboldliv.

Landstræner Kasper Hjulmand fortalte DR, at Christian Eriksen har arbejdet hårdt og længe, og at han er aktuel til landsholdet, når han når sit tidligere niveau.

Torsdag frigiver DR dokumentaren " Christian Eriksen – Min Historie", og lørdag klokken 21.00 kan man se dokumentaren på DR1.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close