Kendte27. februar 2023

Erik Damgaard hæver mega-udbytte

Den tidligere milliardær Erik Damgaard har fået så meget styr på økonomien, at han i år kan hæve adskillige millioner i udbytte
Så har Erik Damgaard igen fået gang i pengeregnen.
Så har Erik Damgaard igen fået gang i pengeregnen.
 Foto: Dan Mariegaard

Erhvervsmanden Erik Damgaard, som de fleste nok husker fra samlivet med modellen Anni Fønsby, hæver i år otte millioner kroner i udbytte.

Det fremgår af 2022-regnskabet for den 62-årige eksmilliardærs anpartsselskab ED EQUITY PARTNER.

ED EQUITY PARTNER leverer et overskud på 1,9 mio. kr., hvilket er en smule mindre end i 2021. Det gør dog ikke noget, for firmaet er særdeles velpolstret. Egenkapitalen er på over 28 mio. kr., inden udbetalingen af udbyttet på de otte mio. kr. finder sted.

Erik Damgaard og Anni Fønsby boede i Danmarks dengang dyreste villa, da milliardformuen var intakt. De har datteren Victoria sammen.
Erik Damgaard og Anni Fønsby boede i Danmarks dengang dyreste villa, da milliardformuen var intakt. De har datteren Victoria sammen.
 Foto: Ole Bjørk

Erik Damgaard er dermed godt på vej til at genoprette sin økonomi efter at milliardformuen forliste i forbindelse med finanskrisen for 15 år siden.

Erik Damgaard og hans nyligt afdøde lillebror Preben blev begge milliardærer, da de i 2002 solgte virksomheden Navision til Bill Gates.

På det tidspunkt arbejdede en vis Mary Donaldson for brødrenes data-virksomhed i Vedbæk. Frøken Donaldson skiftede som bekendt senere titlen som kontorist ud med det mere prominente kronprinsesse.

Damgaards ED EQUITY PARTNER ApS er hovedaktionær i UNICONTA A/S, der ligesom det hedengangne Navision udvikler økonomistyringssystemer og det er fra UNICONTA pengene igen strømmer ind hos kronprinsesse Marys tidligere arbejdsgiver.

Som udvikler og sælger af økonomistyringssystemer bør det da også ligge naturligt til Erik Damgaards højreben at have styr på egen økonomi.

Erik Damgaard har i øvrigt indsat sin 31-årige datter, skuespiller og filminstruktør Marie-Louise Damgaard Kanting, som administrerende direktør i ED EQUITY PARTNER. Erik Damgaard bor i dag i Brasilien med sin tredje hustru, Renata.

Marie-Louise Damgaard er også administrerende direktør i et andet af sin fars selskaber; KOMPLEMENTARSELSKABET WINDPARK ZÖLKOW ApS, der - som navnet antyder - tjener penge, som vinden blæser. Sidste år var overskuddet på over 900.000 kr.

Sponsoreret indhold