Kendte6. september 2023

Erik Brandts datter med ærlig fortælling: Købte fire flasker vodka til ham hver lørdagen

Emilie Brandt afslører i et hjerteskærende opslag, hvordan hun blandede vand i farens spiritusflasker, så han ikke blev mere påvirket end højst nødvendigt
Datteren Emilie har før sat ord på sin fars forhold til alkohol. Nu afslører hun, at hun op til hans død gjorde mange krumspring, netop fordi Erik Brandt havde et stort forbrug af vodka. 
Datteren Emilie har før sat ord på sin fars forhold til alkohol. Nu afslører hun, at hun op til hans død gjorde mange krumspring, netop fordi Erik Brandt havde et stort forbrug af vodka.
 Foto: Mikael Rieck

For lidt over et halvt år siden lavede den i dag 51-årige Emilie Brandt en aftale med personalet på det plejehjem, hvor hendes far – modemanden Erik Brandt – boede.

I et forsøg på at undgå alt for meget vrøvl indkøbte hun flasker med vodka, som hun herefter blandede op med to tredjedele vand.

Længe har det stået klart, at den excentriske levemand og modeskaber Erik Brandt i et godt stykke tid inden sin død i marts i år ikke havde det særligt godt.

Og nu sætter hans datter således lidt flere ord på hans tilstand, som trods alt må siges at have været ganske dominereret af alkoholen i de sidste år af hans liv.

Det gør den 51-årige Emilie Brandt i et opslag på Facebook, ligesom hun også fortæller ærligt om farens død her et halvt år efter.

– For seks måneder siden brugte jeg hver lørdag morgen på at købe 4 flasker vodka i Netto og blande dem op med to tredjedele vand for lige at have til min fars behov de kommende 2-3 dage, skriver hun indledningsvist, hvorefter hun tilføjer, at dette gentog sig allerede om tirsdagen og om torsdagen.

– Det var en aftale, jeg havde lavet med plejehjemmet, da jeg havde lovet min far ikke at tage hans vodka fra ham, da vi flyttede ham derud to år forinden.

Til sidst blev det løsningen, at jeg blandede, så han ikke blev mere påvirket end højst nødvendigt.

Emilie Brandt om vodkaflasketricket

Erik Brandts bisættelseDato: 16.3.2023Sted: Holmens KirkeJournalist: Majken Munk og Ulrik UlriksenFoto: Copyright : Martin Høien/Aller Media Danmark
Emilie Brandts to døtre Emilie og Julie ved hans bisættelse i marts. - Han synes det var på tide at komme op til mor, fortalte Emilie dengang, og refererede således til hans elskede kone Margit Brandt, der døde i 2011.
 Foto: Martin Høien

Nysgerrige blikke i Netto

Det krævede enorm energi for Brandts datter, der ikke alene skulle holde de nysgerrige og fordømmende blikke ud, når hun for tredje gang på en uge forlod supermarkedet med favnen fuld af flasker, men som jo også måtte sno sig gevaldigt for at undgå, at Erik endte på druk.

Selvom hun indrømmer, at familien havde kæmpet i adskillige år med at få bugt med hans omfattende forbrug af alkohol, så var tricket med vand i vodkaflaskerne trods alt bedre for alle parter.

– Det var en langt bedre løsning, end at han kunne ringe til taxachauffører og alle mulig andre - både meget utilregnelige typer, men også venner, der ville ham det godt, skriver hun.

– Til sidst blev det løsningen, at jeg blandede, så han ikke blev mere påvirket end højst nødvendigt.

Emilie Brandt, Margit Brandt og Erik Brandt21.09.2001Foto © Ulla Aue, Billed-Bladet
Emilie Brandt, Margit Brandt og Erik Brandt samlet i 2001. Modeskaberen Erik Brandt døde i en alder af 79 år den 11. marts.
 Foto: Aller Media DK

Den sidste tid med Erik Brandt på plejehjem var svær for hele familien – men måske især for datteren Emilie, som fungerede som den primære sygepasser for modekongen, der også havde begyndende dement.

Det fortæller hun i et nyt interview i Ekstra Bladet.

– Det lidt af et job. Vi havde sådan set en fin relation, men nogle gange kunne han ringe rasende og spørge, hvor jeg blev af, fortæller Emilie, der fik skiftevis kærlige, rasende, bebrejdende og undskyldende beskeder fra faren.

Begivenhed: Iw med Erik Brandt.Sted: Hjemme hos, Esplanaden 7 København K.jour: Jacob Heineldato: 20181021foto: Thomas Laursen
Erik Brandt fortalte åbent om alkoholisme - eksempelvis i "Sidste omgang i Whiskybæltet" på DR, men her fremgik det dog, at han var stoppet med at drikke.
 Foto: Thomas Laursen

Emilie Brandt – der i den sidste periode af hans liv var hos faren intet mindre end fem-seks gange om ugen – husker tilbage på ham med kærlighed og omsorg.

Dog indrømmer hun overfor Ekstra Bladet, at hun ikke savner ham den dag i dag.

– For de sidste år var han jo en lidt anden mand – præget af alkohol og dårlige beslutninger. Men heldigvis lever alt det gode videre i både mig og mine børn, skriver datteren i det rørende opslag, som hun afslutter med et rundt hjerte.

Sponsoreret indhold