Eric Clapton nægter: Vil ikke spille hvis vaccinepas er påkrævet

Foto: MEGA

Det seneste halvandet år har hele verdens befolkning levet i en ny verden, hvor ugentlige tests, isolation og frygt for sygdom har hersket.

Knap 1 milliard mennesker verden over er allerede færdigvaccineret i kampen mod corona – men det er ikke alle, der sætter lige stor pris på sundhedsmyndighedernes tiltag.

En af dem er den 76-årige musiker Eric Clapton, der for nylig udsendte en pressemeddelelse hvori der står, at han nægter at give koncert de steder, hvor vaccination er påkrævet hos publikum.

Det skriver flere medier, herunder blandt andet Rolling Stone.

Pressemeddelelsen kommer i kølvandet på, at Boris Johnson mandag den 19. juli gjorde det klart, at vaccinepas ville blive en nødvendighed for landets borgere, hvis de ønsker at tage på natklub eller til koncertsteder.

- Jeg ønsker at meddele, at jeg ikke vil optræde på nogen scene, hvor der er diskrimeret publikum til stede i salen. Medmindre det er muligt for alle mennesker at kunne være til stede, så forbeholder jeg mig retten til at droppe showet, skriver han blandt andet via The Telegram.

Artiklen fortsætter under billedet

Musikeren har hele tiden gjort et stort nummer ud af at vise, at han er modstander af enhver restriktion i kampen mod corona. Nu nægter han også at spille. Foto: The Telegram

Udover selve pressemeddelelsen, så var beskeden om hans tro på vaccinen ledsaget af et link til musikerens sang ”Stand and Deliver”, der er en anti-lockdown sang, som udkom tilbage i december 2020.

Artiklen fortsætter under billedet

Guitaristen og sangeren optræder her i 1992. Foto: MEGA

Det er dog ikke alle, der er helt med på Claptons ide om at nægte at lade sig indfinde i de gældende coronarestriktioner.

På det sociale medie Twitter trender han i øjeblikket ganske stort – dog ikke på positiv vis. Flere skriver, at han er sanger og ikke fagperson, mens andre joker med den lettere absurde situation.

”For dem der vil dø for at se Eric Clapton spille… I har chancen nu”, lyder det for eksempel fra en.

Artiklen fortsætter under opslagene

Umiddelbart lader det dog ikke til, at publikum der ønsker at se sangeren performe skal bekymre sig. Hans næste show i England er indtil videre først i maj 2022, hvor han lige nu har to koncerter i venter. Dog har han en håndfuld shows i vente til september i Amerika – og her kunne det meget vel ske, at han ikke ønsker at optræde.

Clapton er, trods sine mange år i branchen, muligvis mest kendt for sin 1991-sang "Tears in Heaven", som han skrev til ære for sin søn, der døde i en alder af kun fire år, da han faldt mere end 50 etager ned fra en bygning i New York.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close