Kendte21. januar 2022

Er dette verdens mest perfekte casting? Elle Fanning spiller Michelle Carter i nyt true crime-drama

Den 23-årige Hollywoodstjerne ses nu for første gang i rollen som Michelle Carter, der var centrum i en kompleks retssag, hvor hun blev sigtet for at have opfordret sin kæreste til selvmord
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/fanning.jpg
 Foto: Twitter, Ritzau Scanpix

Der er eksempler på skuespillere, der ligner deres rolle ganske godt, når de skal portrættere virkelige personer i film eller tv-serier. Og så er der eksempler på skuespillere, hvor man efter deres transformation stort set ikke kan se forskel.

Man må sige, at Elle Fanning hører til den sidste kategori.

I en kommende Hulu-serie med titlen ”The Girl from Plainville” spiller hun amerikanske Michelle Carter, der i en alder af 17 år blev beskyldt for gennem sms’er at opfordre eller ligefrem presse sin daværende kæreste Conrad Roy til selvmord.

Og der må man bare sige, at både casting og styling er decideret spot on.

Det første billede af Fanning i rollen som Carter er nu offentliggjort, og har sagen om Michelle Carter og hendes kærestes død allerede fanget din interesse, så kan du vist godt glæde dig til serien i otte dele.

Teenageren Michelle Carter blev stille for retten i 2015, sigtet for uagtsomt manddrab efter sin kæreste Conrad Roys selvmord. Anklagerne mente – og fik rettens ord for – at Carter havde drevet Roy til at tage sit eget liv ved hjælp af kulilteforgiftning i sin bil. Blandt andet gennem gentagne sms’er og telefonopkald.

Sagen blev lidt af en mediesensation – og ganske unik – fordi den stillede spørgsmålet: Kan man slå ihjel med ord?

Den kontroversielle retssag og efterfølgende dom blev skildret i HBO-dokumentar fra 2019 ”I Love You, Now Die: The Commonwealth Vs. Michelle Carter” i to dele.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/20170616-215304-4-1920x1646we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Michelle Carter blev sat bag lås og slå, da retten besluttede sig for, at der var tilstrækkelige beviser for, at hun havde drevet sin kæreste til selvmord. (Foto: Ritzau Scanpix)

Et ærligt portræt

Som forberedelse til sin rolle har Elle Fanning studeret forskellige optagelser fra retssalen, samt netop denne dokumentar for at kunne afkode og portrættere Michelle Carters fysik og mimik.

- Elle var ikke interesseret i at gøre den sensationelt, fortæller den ene af seriens forfattere og producere, Patrick Macmanus, før han fortsætter:

- Hun ville gerne levere et ærligt portræt af ikke bare denne specifikke kvinde og hendes familie, men generelt af hvad man går igennem, når det kommer til mentale udfordringer.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/fanning2.jpg
 Foto: MEGA

Sådan kender vi den 23-årige skuespiller Elle Fanning (Foto: The MEGA)

Falsk pande og paryk

Det var desuden vigtigt for holdet bag true crime-serien, at Fannings slående lighed med sagens hovedperson ikke kom i vejen for fortællingen.

Alligevel blev der gjort mere ved den unge skuespillerinde, hvad angår hår og make-up. Der blev for eksempel gjort brug af en paryk, en let sminke, samt en lille korrigering i panden, så Fannings hårlinje blev rykket lidt tilbage.

Michelle Carter blev idømt 15 måneder, da hun blev kendt skyldig i sagen. Hun afsonede i fængslet i Massachusetts, og i 2020 blev hun løsladt mere end tre måneder tidligere. I dag er hun en fri kvinde.

Sponsoreret indhold