Kendte9. februar 2022

Endnu en kongelig smittet med corona

Spaniens kong Felipe er testet positiv for covid-19
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega817955_034.jpg
 Foto: MEGA

Det er ikke kun dronning Margrethe, der nu kan skrive sig på listen over de millioner, som er ramt af corona.

For også Spaniens kong Felipe VI er testet positiv for covid-19, meddeler hoffet i Madrid onsdag.

Den 54-årige monark har heldigvis kun milde symptomer, oplyses det.

Kongen blev testet positiv onsdag morgen, efter at han havde haft lettere symptomer aftenen før.

Bag om kongen

Kong Felipe har været konge af Spanien siden 2014. Han blev født som prins, men havde i sin opvækst ikke udsigt til at arve den spanske trone. Det ændrede sig dog i 1975, da den spanske general Franco døde, og Felipes far, Juan Carlos, blev udråbt til konge.

I 2014 kunne Juan Carlos efter 39 år på tronen give det røde skærf videre til sin søn og dermed markere et generationsskifte i det spanske kongehus.

Det blev startskuddet til en større oprydning for kong Felipe, for kongehuset kæmpede på det tidspunkt med dalende popularitet og korruptionsanklager.

Kong Felipe er uddannet i jura og international politik, og det er muligvis kommet ham til gode i hans måde at agere som konge. I hvert fald har han taget bladet fra munden midt i det ulmende oprør om Catalonien.

1. oktober - to dage efter at catalonierne stemte ja til uafhængighed ved en folkeafstemning - gav kongen en sjælden tv-tale, hvor han fordømte separatisternes "uacceptable illoyalitet".

I 2004 blev Felipe gift med journalist Letizia Ortiz Rocasolan, som blev dronning af Spanien, da kong Felipe overtog tronen i 2014.

Sammen har de døtrene Leonor og Sofia. Leonor er født i 2005, mens hendes lillesøster er fra 2007.

Sponsoreret indhold