En tur på skadestuen ændrede Julie Zangenbergs liv

Foto: Kaspar Wenstrup

Modgang har i den grad været med til at forme Julie Zangenberg til den person, hun er i dag. Det afslører hun i Radio4-programmet "Det sidste måltid"

I programmet, hvor værten Lærke Kløvedal inviterer et kendt ansigt ind til at skrive sin egen nekrolog, fortæller den blonde skønhed, at en tur på skadestuen endte med at blive en skelsættende begivenhed i hendes liv. 

Baggrunden for hendes tur på sygehuset, var dog ganske forfærdelig: Den nu 31-årige skuespiller afslører, at hun blev mobbet som barn. 

- En dag var der fem, seks børn, der gjorde det så voldsomt, at jeg blev sendt på skadestuen. Og her er der så en helt fantastisk sygeplejerske, som forbarmer sig over mig og synes, det er synd for mig. De har taget en dør ind over min fod, så min tånegl er blevet revet af, fortæller hun om den forfærdelige oplevelse og fortsætter:

- Hun spørger mig så, hvad det er, jeg kan lide allermest i den her verden, og hvad jeg gerne vil være. Der siger jeg til hende, at jeg gerne vil være cirkusprinsesse og businesswoman.

Sygeplejersken fortæller den dengang 12 år gamle Julie, at hun kender en dame, som Zangenberg kan skrive til, hvis hun gerne vil optræde og være med i film. 

Hun skriver til den pågældende dame, at hun ønsker at være statist i en film, men det ender med, at den 12-årige pige bliver kaldt til casting på hovedrollen i "Klatretøsen". 

Zangenberg mente ikke, hun kunne spille hovedrollen i en biograffilm, men produktionen ringede til hendes forældre og bad dem om at overtale hende - og resten er som sagt historie. 

Den unge skuespiller blev efter sin rolle i "Klatretøsen" et landskendt ansigt. Udover at have skuespiller stående på cv'et står Zangenberg også bag tøjmærket Cozy by JZ, som sælger blødt hyggetøj. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close