Elton John fik bank af kæresten

Elton John og John Reid dannede par, indtil John slog sangeren.

Elton John og John Reid dannede par, indtil John slog sangeren.

Foto: MEGA

Det gik op for Elton John i 1970’erne, at han var bøsse. Og han fandt sammen med og flyttede sammen med sin manager John Reid.

- Jeg var oprigtig forelsket i John – den første store forelskelse med hele dens intense og troskyldige naivitet. Og jeg havde lige opdaget sex. Det gav god mening at flytte sammen.

Mens Elton John og John Reid boede sammen, opdagede sangeren kokain, og den ene bane af det hvide pulver tog hurtigt den anden:

- Man kan ikke tage coke i sådanne mængder og samtidig tænke normalt og fornuftigt. Jeg havde taget mit livs værste beslutning, men uden på det tidspunkt at være klar over det. Til sammenligning var jeg fuldstændig klar over problemerne i mit forhold til John. Jeg har før sagt, at jeg var ufattelig naiv med hensyn til at være bøsse i et forhold. Blandt andet vidste jeg ikke, at det efter Johns mening var helt i orden at have sex med andre bag min ryg, lyder det fra Elton John i bogen ”Mig”.

- Åbne forhold er langt mere almindelige blandt bøsser end heteropar, men det var bare ikke det, jeg ville. Jeg var forelsket. Det det gik op for ham, afholdt det ham dog heller ikke fra at være promiskuøs, han blev bare uærlig omkring det, forklarer Elton kæresten, der i sangerens fravær kunne finde på at holde sexfester – eller også gå i seng med kvinder.

- Så nu kneppede han altså kvinder. Hvad skulle jeg lige stille op med den nye udvikling i vores forhold?

Men Elton John var dybt forelsket og kunne ikke bare forlade John Reid, men kærestens voldelige side begyndte at blive et problem.

- Jeg blev også hos ham, fordi jeg var bange for ham. John var hidsig på en måde, der let kunne gå over i vold, i særdeleshed hvis han havde drukket eller taget coke. (…) Jeg har set John true folk med et knust glas til en fest, som blev afholdt af Rod Stewarts manager, Billy Gaff. Han slog dørmanden uden for et hotel i San Francisco efter et skænderi om parkering af en bil. Han slog en lydtekniker foran et lokale fyldt med journalister under lanceringen af ”Goodbye Yellow Brick Road”, forklarer Elton, og kommer med mange flere eksempler på Reids voldelige opførsel, som også kom til at gå ud over Elton, og det blev et vendepunkt.  

- Jeg kom først til fornuft, da John også slog mig. Det skete en aften, vi holdt kostumebal på Hercules. Jeg kan ikke huske, hvad vi skændtes om, sikkert det seneste indslag i Johns katalog af utroskab, men det begyndte før gæsterne overhovedet var ankommet, og det blev kun mere og mere ophidset. Der blev råbt og smækket med døre og smadret et art deco-spejl, som vi havde fået af Charlie Watts fra The Rolling Stones. Så trak John mig ud på badeværelset og slog mig hårdt i ansigtet. Jeg væltede baglæns. Jeg var for chokeret til at give igen. Han stormede ud, mens jeg så mig i spejlet. Jeg havde næseblod og en flænge i ansigtet.

Elton fik sig gjort ren, og han kom ud og festede som om ingenting var sket, og gæsterne havde en herlig fest, men for ham, var sket noget:

- Jeg kunne ikke længere finde på undskyldninger for Johns adfærd. Jeg kunne ikke længere bo sammen med en, der slog mig, lyder det.

Og det var det. Parret gik fra hinanden, men John Reid forblev Elton Johns manager.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close