Kendte13. maj 2022

Musk sætter Twitter-køb på pause: Kræver kortlægning af brugere

Erhvervsmanden Elon Musk fortæller på Twitter, at hans køb af mediet afventer kortlægning af falske profiler.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega688246_003.jpg
 Foto: MEGA

Elon Musks køb af Twitter er midlertidigt sat på pause.

Det skriver den amerikanske erhvervsmand på det sociale medie.

Musk henviser til en artikel, der handler om, at Twitter har estimeret, at falske profiler udgør mindre end fem procent af de daglige brugere på mediet.

Twitter har også oplyst, at selskabet ser flere udfordringer, før handlen med Musk kan endelig lukkes. Det handler blandt andet om, hvorvidt annoncører vil fortsætte med at bruge penge på Twitter.

Musk har tidligere sagt, at en af hans prioriteter vil være at fjerne såkaldte "spambots" fra Twitter. Spambots kan beskrives som profiler, der ikke bruges til normalt brug af en person, men som i stedet kun ønsker at sprede et budskab om et eller andet - også kendt som spam.

- Twitter-handel midlertidigt sat på pause og afventer detaljer, der kan understøtte beregninger, der viser, at falske profiler faktisk repræsenterer mindre end fem procent af brugerne, skriver Musk i sit tweet.

Efter Musks tweet står Twitter-aktien til store fald. Nogle få timer før det amerikanske aktiemarked åbner, liger aktien til et fald på 18 procent. Det vil skære mere end 40 milliarder kroner af selskabets markedsværdi.

Det er lidt mindre end tre uger siden, at det kom frem, at Musk og Twitter havde indgået en købsaftale. Aftalen betød, at Musk ville købe Twitter for en pris på mere end 300 milliarder kroner.

Sponsoreret indhold