Kendte16. maj 2022

Ekstra Bladet får kritik for misvisende artikel om Peter Falktoft og Esben Bjerre

De to værter på podcasten "Her går det godt" var så utilfredse med en artikel Ekstra Bladet bragte, at de valgte at klage
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/capture_26.png
 Foto: Mikael Reick

Peter Falktoft og Esben Bjerre har mandag fået medhold i en klage, de tilbage i februar indgav over Ekstra Bladet, efter de blev beskyldt for at være "i lommen på tobaksgigant".

Det udviklede sig til lidt af en internetkamp mellem avisen og de to værter på "Her går det godt"-podcasten, da Ekstra Bladet i februar lavede en artikel med overskriften "Peter Falktofts hykleri: I lommen på tobaksgigant."

Ifølge Ekstra Bladet var platformen Podimo, som "Her går det godt" netop var flyttet over til støttet af aktieselskabet Chr. Augustinus Fabrikker, der ejer den største andel af Scandinavian Tobacco Group, STG.

STG sælger ikke cigaretter, men markedsfører salg af cigarer og pibetobak i store dele af verden.

Peter Falktoft har gennem længere tid udtalt sig i skarpe vendinger mod tobaksindustrien og har tilmed lavet en podcastserie om emnet.

Derfor var den kendte radiovært også noget utilfreds, da Ekstra Bladet lavede en artikel om, hvordan han og hans partner skulle være finansieret af en tobaksgigant.

Det resulterede i en klage til Pressenævnet, som de to radioværter nu har fået medhold i.

I afgørelsen lyder det blandt andet:

"Pressenævnet fandt, at artikeloverskriften hverken havde dækning i artiklen eller i de faktiske forhold, og nævnet udtalte kritik."

Efter afgørelsen skal Ekstra Bladet derfor nu lave et dementi på de platforme, hvor artiklen har været bragt, hvori Pressenævnets afgørelse fremgår.

På Facebook sender Peter Falktoft en stikpille afsted til Ekstra Bladet efter afgørelsen.

Sponsoreret indhold