Kendte9. januar 2018

Luset amatør på spil: Egon Olsens geniale plan stjålet

En ”luset amatør-tyv” var lørdag på spil i Nordisk Films lokaler, hvor der lige nu er 50-års jubilæumsudstilling om hele Danmarks Olsen-Banden. Den lusede amatørtyv stjal et klenodie fra udstillingen, men begik en fejl, der ville få Egon Olsen til at udbryde ”hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater!”
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/olsen-banden_1.jpg
 (Foto: Aller Media)

Hele Danmarks forbryder-bande kan i år fejre 50 års jubilæum, og i den forbindelse har Nordisk Film lavet en særudstilling om hele Danmarks Olsen-Banden.

Lørdag var der igen masser af gæster til opstillingen – men udstillingen fik også besøg af en ”luset amatør-tyv”, der stjal et klenodie fra udstillingen.

Det fortæller udstillingsleder Mica Stoltze Nielsen til BT, der beskriver kvinden som ‘småfed og almindelig’ - med skjult reference til Yvonnes signalement af ‘Bøffen’:

- Klokken 12.18 går kvinden meget målrettet ind i Yvonnes stue og snupper Egons plan, en pakke med brunt indpakningspapir og sejlgarn. Hun står lige og kigger sig omkring og venter til de andre besøgende er gået ud af Yvonnes stue, og så stopper hun pakken ind under jakken og lyner. Klokken 12.19 forlader hun Nordisk Film. Det er timet og tilrettelagt, siger Mica Stoltze Nielsen til BT.

Den brune pakke er den pakke, som Egon Olsen altid har under armen, når han forlader Vridsløselille Fængsel med endnu en genial plan i ærmet. Tyveriet er anmeldt til politiet, og ifølge udstillingsleder er der stor chance for, at pakken vender retur.

For den lusede amatør begik en fejl, som ville få Egon Olsen til at udbryde sine nok mest anvendte vendinger: ”Jeg finder mig ikke i det! Det er det samme hver gang. Man har en plan - en genial plan! Og så er man omgivet af hundehoveder og hængerøve, lusede amatører, elendige klamphuggere, latterlige skidesprællere, talentløse skiderikker, impotente grødbønder, småbørnspædagoger og socialdemokrater”.

Den lusede amatør brugte nemlig sit dankort, da hun indløste sin billet til udstillingen. Og så er hun også fanget på overvågningskameraerne.

- Vi har kortnummeret, så herfra må det være det en forholdsvis let sag at opklare for politiet, siger Mica Stoltze Nielsen til BT, inden han tørt konstaterer, at den lusede amatør formentlig bliver skuffet, når hun opdager, at det ikke er Egon Olsens originale planer fra filmen, hun har stjålet.

I stedet er der tale om et nyere eksemplar af Kristeligt Dagblad pakket ind i brunt indpakningspapir omvundet med sejlgarn.

Herunder kan du læse en række sjove facts om filmen "Olsen-Banden i Jylland", der blev filmet i 1971:

Sjove facts om filmen "Olsen-Banden i Jylland"

Sponsoreret indhold