Efter Sofie Lindes afsløring: Nu står Iben Maria Zeuthen frem

Foto: Aller Media DK

"Jeg drømmer om dig og mig nøgne på en seng med åbne vinduer og hvide lagener".

Sådan gengiver radiovært Iben Maria Zeuthen en sms, som hun fik fra en chef på Danmarks Radio i 00'erne.

Det er på sin Instagram, den 35-årige DR-vært fortæller om sin oplevelse med sexchikane i det licensfinansierede mediehus. 

Artiklen fortsætter under billedet 

Vis dette opslag på Instagram

Noget lignende sendte en chef på Danmarks radio mig i midten af 0erne i en sms der tikkede ind på min Nokia, mens jeg stod ved siden af min far og vi var ved at dække bord i sommerhuset. Jeg kommer ikke til at fortælle hvem det drejede sig om, for dette skal ikke tænkes som en konkret personalesag. Jeg skriver det for at vise at problemet er generelt, for at vise at ingen skal sige til Sofie Linde at hendes udsagn mest handler om hende selv. Det handler om mange af os. Jeg vendte telefonen væk fra min far for jeg var helt pinlig og undrede mig derefter over hvor manden havde mit nummer fra. Men så kom jeg i tanke om at det stod i DR’s interne arkiver. Jeg gik ikke videre med sagen dengang fordi jeg mest af alt var flov. Beskeden måtte jo bunde i et eller andet jeg havde udstrålet, tænkte jeg. Jeg lavede i 2017 et dagligt program der hed ‘stille før optagelse’ som fulgte meeto-bevægelsen dag for dag. Da energien ebbede ud, forbandede jeg at bevægelsen ikke var nået den danske mediebranche. Nu har vi en enestående mulighed. Ikke nødvendigvis for at oute konkrete personer, men for at sige at det ikke handler om enkelte sager, for at fjerne ansvaret og skylden fra den det går ud over, og for at tale om løsninger og muligheder: hvordan kan arbejdspladserne blive endnu tryggere i fremtiden? Nogle af mine bedste chefer nogensinde hev mig fx ind til et møde hvor de direkte spurgte: har vi nogensinde krænket dig uden at vide det? Til det måtte jeg svare nej. Men hvor var jeg glad for at de spurgte, for det viste at der var en dør åben for den samtale. Jeg vil tilføje at jeg helt generelt langt størstedelen af tiden har følt mig meget respekteret på min arbejdsplads. Men jeg føler et ansvar for at vise at nej, Sofie Linde-sagen handler ikke bare om Sofie. Den handler om mange andre også. Jeg kommer ikke til at sige mere om denne konkrete sag men føler at jeg har et ansvar for at berette og det har jeg gjort nu

Et opslag delt af Iben Maria Zeuthen (@ibenmgz) den

- Jeg kommer ikke til at fortælle, hvem det drejede sig om, for dette skal ikke tænkes som en konkret personalesag, skriver hun på sin Instagram og fortsætter:

- Jeg skriver det for at vise, at problemet er generelt, for at vise at ingen skal sige til Sofie Linde, at hendes udsagn mest handler om hende selv. Det handler om mange af os. Jeg vendte telefonen væk fra min far, og undrede mig derefter over, hvor manden havde mit nummer fra. Men så kom jeg i tanke om, at det stod i DR’s interne arkiver, genkalder Iben Maria Zeuthen.

Zeuthen forklarer, hvorfor hun vælger at stå frem med sin oplevelse: 

- Nu har vi en enestående mulighed. Ikke nødvendigvis for at oute konkrete personer, men for at sige at det ikke handler om enkelte sager, for at fjerne ansvaret og skylden fra den det går ud over, og for at tale om løsninger og muligheder: hvordan kan arbejdspladserne blive endnu tryggere i fremtiden?, lyder det fra den rutinerede radiovært, som i sit opslag understreger, at hun "helt generelt langt størstedelen af tiden har følt mig meget respekteret på min arbejdsplads".

- Men jeg føler et ansvar for at vise, at nej, Sofie Linde-sagen handler ikke bare om Sofie. Den handler om mange andre også, afslutter hun. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close