Kendte23. maj 2021

Efter mulig narkoskandale: Nu skal Eurovision-vinderne testes

Måneskin-forsangeren Damiano David skal narkotestes efter lørdagens festligheder
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210523-114927-6-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Der blev festet godt igennem lørdag aften, da det italienske band, Måneskin, løb med sejren til den store Eurovision-finale.

Men der blev muligvis festet lidt for godt igennem. Kort efter showet var blevet vist på tv, begyndte en optagelse af forsangeren Damiano David at florere på nettet.

I klippet ses Eurovision-vinderen bevæge sit hoved ned mod bordet, og det har fået flere til at spekulere i, om det var kokain, forsangeren indtog.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/20210523-142023-6-1920x1278we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Måneskin-forsangeren Damiano David skal nu gennemgå en narkotest efter lørdagens Eurovision-hændelser. (Foto: Ritzau Scanpix)

Optagelserne har nu fået Eurovision til at reagere, og de bekræfter i en pressemeddelelse, at sagen nu skal undersøges, og Damiano skal testes for, om han har stoffer i blodet.

- Vi er opmærksomme på spekulationerne omkring videoklippet af de italienske vindere i Green Room i aftes, lyder den officielle melding:

- Bandet har på det kraftigste afvist påstandene om stofbrug, og den pågældende sanger vil tage en frivillig stofprøve efter ankomsten til sit hjemland. Dette blev han anmodet om i aftes, men det kunne ikke lade sig gøre på daværende tidspunkt.

Til pressemødet efter Eurovision-sejren afviste forsangeren, at der var tale om en bane kokain på bordet.

Artiklen fortsætter efter opslaget...

I stedet lyder forklaringen, at der var et ødelagt glas på bordet, der stjal opmærksomheden.

- Thomas ødelagde et glas. Thomas ødelagde et glas med sit ben. Jeg tager ikke stoffer. Please, folkens. Lad være med at sige det, lød det fra Damiano David til pressemødet.

Eurovision-arrangørerne har bekræftet, at der altså var et ødelagt glas ved Måneskins bord, men narkotesten skal ikke desto mindre fortsat gennemføres.

Bandet har desuden også taget afstand til kokain og andre stoffer via deres officielle Instagram-profil.

- Vi er virkelig chokerede over, hvad nogle mennesker siger om, at Damiano tog stoffer. Vi er meget imod stoffer, og vi har aldrig taget kokain. Vi er klar til at blive testet, for vi har ikke noget at skjule,' skriver de i et opslag.

Sponsoreret indhold