Kendte31. oktober 2023

Efter Matthew Perrys død: Ærlig biografi brager frem på bestsellerlisterne

Interessen for den nu afdøde ”Venner”-stjernes turbulente liv er tilsyneladende kun blevet større både herhjemme og internationalt
Der er rift om Matthew Perrys selvbiografi, som blev udgivet for næsten nøjagtigt et år siden 
Der er rift om Matthew Perrys selvbiografi, som blev udgivet for næsten nøjagtigt et år siden
 Foto: Gabriel Bouys/AFP/Ritzau Scanpix, Saxo.com

Læs også: Matthew Perrys assistent står frem: Mit hjerte er tungt

Efter Matthew Perrys dødsfald i weekenden er der sikkert rigtig mange ”Venner”-fans, der genser den elskede 90’er-serie igen – nu i et helt andet lys.

Men der er også meget, der tyder på, at folk har et voksende behov for at se bag ved Matthew Perrys elskelige Chandler Bing-maske, som han som bekendt bar gennem hele ti sæsoner af sitcommen om vennerne i New York.

For mens flere hjerteskærende detaljer om hans alt for tidlige død i en alder af 54 kommer frem, så stryger Matthew Perrys egen åbenhjertige selvbiografi op ad bestsellerlisterne.

Besøger man den danske udgave af onlineboghandlen Saxo.com, kan man på forsiden finde Matthew Perrys ”Friends, Lovers and the Big Terrible Thing” i paperbackudgaven til 179,95 kroner.

Her har den tirsdag formiddag indtaget fjerdepladsen.

Tjekker man den amerikanske boghandel Amazon, tegner der sig samme billede. Her er Perrys såkaldte memoir at finde på en ottenplads, mens en anden vældig omdiskuteret kendisbiografi, nemlig Britneys Spears’ ”The Woman in Me” sidder tungt på førstepladsen over de mest populære biografier.

Her er det Kindle-versionen (e-bog red.) af hans biografi, der trender, hvilket altså betyder, at de amerikanske læsere ikke har kunne vente helt så længe på at få tilsendt en fysisk bog med posten.

https://imgix.seoghoer.dk/2023-10-31/matthewp.jpg
På listen over de bedst sælgende biografier på amerikanske Amazon.com finder man e-bogsudgaven af Matthew Perrys ærlige "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" på en ottendeplads.
 Skærmfoto: Amazon.com

Kan ikke lytte uden tårer

Selv om medier som New York Post kan rapportere om en betragtelig stigning i afspilninger af ”Venner”-temasangen skabt af The Rembrandts i 1995, ”I’ll Be There for You”, så er det svært at sige, om den i forvejen ekstremt populære sang har mange flere lytninger efter Matthew Perrys dødsfald i weekenden.

Dog må man sige, at kondolencer og hilsner rettet mod den afdøde skuespiller er særdeles dominerende i skrivende stund.

– Fra nu af kan jeg ikke lytte til denne klassiker uden også at fælde et par tårer. Hvil i fred, Matthew, ”Venner” var aldrig blevet det samme uden dig – og Chandlers humor, skriver en fan i kommentarerne.

– Jeg stortuder, når jeg nu lytter til denne sang efter Matthew Perrys bortgang. Tak, Chandler, fordi du gjorde mine dage lidt mindre triste. Du kommer til at få Gud til at skraldgrine deroppe, jeg ved det bare. Hvil i fred, min Chanandler Bong, skriver en anden.

Tilbage til selvbiografien "Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing", der altså udkom den 1. november sidste år.

Her fortalte en hudløst ærlig Matthew Perry om sit massive, årelange misbrug af smertestillende medicin, stoffer og alkohol, og han afslørede, at han op til flere gange havde undsluppet døden.

I en passage, der i dag kan få det til at løbe koldt ned af ryggen, omtaler Matthew Perry sit misbrug som en sygdom:

– Ikke nok med at jeg har sygdommen, så er jer også hårdt ramt. Faktisk er jeg så hårdt ramt, som man kan blive. Det er altid og hele tiden. Det kommer til at tage livet af mig, skrev han.

Nyheden om "Venner"-stjernens dødsfald kom frem natten til søndag, dansk tid. Således kunne hans fans overalt i verden vågne til beskeden om, at han i en alder af kun 54 år var blevet fundet livløs i et spabad af sin assistent.

Siden er det kommet frem, at assistenten kom kun en lille smule for sent til egentligt i teorien at kunne redde skuespilleren, som i stedet led druknedøden.

Sponsoreret indhold