Kendte28. november 2021

Efter massiv kritik: Nu forsvarer Lady Gaga sin russiske italieneraccent

Anmelderne og kritikerne har ikke ladet sig imponere over Lady Gagas Gucci-accent i ny Hollywoodfilm
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det kan godt være, at hverken fans eller kritikere er synderligt imponerede over Lady Gagas italienske accent i den nye Ridley Scott-film "House of Gucci", men spørger du den 35-årige popstjerne, så har hun altså virkelig gjort sig umage.

Den Oscar-vindende Gaga har tidligere fortalt, hvordan hun brugte intet mindre end ni måneder på at forberede sig på at spille rollen som Patrizia Reggiani ved blandt andet at gøre brug af skuespillermetoden method acting.

Senest har "Pokerface"-sangerinden gæstet "The Late Late Show" og i den forbindelse fortalt talkshowværten Stephen Colbert, hvordan hun har arbejdet med rollen som den hævngerrige italiener.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/untitled_99.jpg
 Foto: MEGA

Lady Gaga spiller Gucci-enken Patrizia Reggiani i den nye film "House of Gucci". (Foto: MEGA)

- Der er den her idé om, at method acting er skørt, og at vi er skøre, siger hun i interviewet og fortsætter:

- Men jeg tror, at for dem af os, der forpligter os til method acting, er der noget ved os, der bare gør, at vi fuldstændig forpligter os til kunsten på et cellulært plan.

- Vi er dybt forankret i den her oplevelse. Jeg kan mærke det, når jeg synger, jeg mærker det, når jeg laver musik, og jeg mærker det, når jeg optræder.

Og i forhold til accenten, som af anmelderne er blevet kritiseret for at lyde mere russisk end italiensk, fortæller Gaga, at det simpelthen bare har været nemmere for hende at holde fast i karakteren og måden at tale på gennem hele forløbet.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lady-gaga01.jpg
 Foto: MEGA / YouTube

Lady Gaga fortæller til Stephen Colbert, at hun har gjort brug af en særlig form for skuespillermetode for at finde frem til den rigtige accent i "House of Gucci". (Foto: MEGA / YouTube)

- Ligesom med at synge, som et musikalsk instrument eller en muskel, så gav det mig mulighed for at blive helt tryg med at tale på den måde, hvor det blev en naturlig ting for mig. Jeg siger ikke, det er måden at gøre det på, det er bare sådan, jeg gør.

Til det amerikanske modemagasin Vogue har Gaga tidligere fortalt, at hun aldrig nogensinde brød med karakteren, mens de indspillede filmen.

- Jeg brød den aldrig. Hun var hos mig hele tiden, har hun fortalt.

Meget tyder dog på, at det ikke har været helt nok, og at hun måske skulle have taget ni måneder mere at øve sig i.

- Hun er lige så autentisk som resten af Ridley scotts overdimensionerede og tunge drama, hvis søgen efter Oscar-hæder officielt slutter i dag. Arrivederci!, skriver den benhårde anmelder i New York Post blandt andet.

Gaga scorede i 2019 en Oscar for bedste sang og en Oscar-nominering for bedste kvindelige hovedrolle for sin medvirken i filmen "A Star Is Born".

Om "House of Gucci" også leder hende til Oscar-uddelingen denne gang, det må tiden vise. Filmen har premiere i de danske biografer 2. december.

Se traileren til filmen øverst i artiklen.

Sponsoreret indhold