Kendte31. august 2023

Efter kritik af blottet barm: Florence Pugh forsvarer sine "små, nuttede brystvorter"

- Jeg taler om min krop på denne måde, fordi jeg ikke er interesseret i at gemme den væk, fortæller den bramfri og fremadstormende Hollywoodstjerne Florence Pugh
Den 27-årige filmstjerne Florence Pugh forsvarer det voldsomt omtalte kjolevalg 
Den 27-årige filmstjerne Florence Pugh forsvarer det voldsomt omtalte kjolevalg
 Foto: Henry Nicholls/AFP/Ritzau Scanpix, MEGA

Hun troppede ”bare” op i en strålende pink Valentino-kjole til et modeevent i juli 2022.

Og selvom det er over et år siden nu, så vender Florence Pughs omverden stadig tilbage til netop denne påklædning igen og igen.

Årsagen? Jo, Pugh havde ikke nogen bh på inden under den delvist gennemsigtige kjole, hvilket gav mere eller mindre frit udsyn til hendes bryster.

Faktisk var folk så glade for at diskutere kjolen, at Florence Pugh måtte svare igen på det, som hun selv kaldte for ”vulgære kommentarer”.

Vi er blevet så bange for den menneskelige krop, at vi ikke engang kan kigge på mine to små nuttede brystvorter bag et stykke stof, uden det skal betragtes som noget seksuelt.

Florence Pugh 

Og nu – et helt år efter – taler hun endnu en gang om den tilsyneladende meget debatskabende Valentino-sag. En ting står klart; Pugh har ikke tænkt sig at indstille sin kamp for retten til at blotte sine nipples.

Florence Pugh stuns in a see-through pink outfit while attending Valentino Haute Couture show "Valentino - The beginning" in Rome. 08 Jul 2022 Pictured: Florence Pugh. Photo credit: MEGA TheMegaAgency.com +1 888 505 6342 (Mega Agency TagID: MEGA876041_007.jpg) [Photo via Mega Agency]
Florence Pugh strålede i den pink kjole - skabt af hendes favoritmodedesignere hos Valentino.
 Foto: MEGA

I forbindelse med en forsideoptræden og et stort interview i det britiske Elle fortæller ”Don’t Worry Darling”-stjernen, at hun bekymrer sig over en udbredt berøringsangst hvad angår kroppen.

– Jeg taler om min krop på denne måde, fordi jeg ikke er interesseret i at gemme hverken min appelsinhud på lårene eller den fold, der kan komme i armhulen. Jeg vil meget hellere lægge det hele frem, siger Florence Pugh, som bagefter drejer samtalen hen på det overraskende debatskabende look og den lyserøde kjole.

– Jeg tror, at det mest uhyggelige for mit vedkommende, er de situationer, hvor folk er oprørte over, at jeg har ”vist for meget af mig selv”. Da det hele sprang i luften med den der Valentino-kjole for et år siden, var det altså bare mine brystvorter, der var synlige gennem et stykke stof, men det fik virkelig folk kørt helt op, fortsætter hun.

Allerede sidste sommer følte den 27-årige filmstjerne sig nødsaget til at svare tilbage på al den kritik, der føg om ørerne på hende, efter hun havde båret den pink tylkjole.

Som en rustning

Hun kaldte den ”alarmerende”. Hvorefter hun i øvrigt slet ikke lagde bånd på sig selv i forhold til at troppe op i flere kreationer fra det italienske modehus, der også sparede på stoffet lige ved frontpartiet.

– Desværre er vi blevet så bange for den menneskelige krop, at vi ikke engang kan kigge på mine to små nuttede brystvorter bag et stykke stof, uden det skal betragtes som noget seksuelt.

Photo by: gotpap/STAR MAX/IPx 2023 8/15/23 Florence Pugh walks the picket line in support of the SAG-AFTRA and WGA strike at Disney Studios on August 15, 2023 in Burbank, California.
Pugh er altid klar på at tage kampen op - ikke bare når emnet er krop og nøgenhed. Også når hendes branche er ramt af strejke, går hun på gaden i protest.
 Foto: Gotpap/AP/Ritzau Scanpix

Pugh, der er biografaktuel i storfilmen ”Oppenheimer” fortæller desuden, at nogle af hendes stolteste og mest kraftfulde øjeblikke, hvor det har været nemmest for hende at omfavne sin egen krop, har været med en kjole skabt af den kreative direktør Pierpaolo Piccioli.

– Hver eneste gang, jeg træder ud i verden iklædt Valentino, bliver det som min rustning, forklarer hun.

Og Florence Pughs kamp er ikke slut. Faktisk startede den sidste år med en klar opfordring til dem, der synes, de skal kommentere hendes – eller andre kvinders – bryster:

– Hvis det er så nemt for dig at være verbal voldelig overfor kvinder i fuld offentlighed i 2022, så er det dig, der ikke ved bedre. Bliv voksen. Respekter folk. Respekter kroppe. Respekter alle kvinder. Respekter mennesker. Livet bliver meget nemmere, der lover jeg.

Sponsoreret indhold