Kendte5. marts 2024

Efter krampeanfald: Barbara Moleko deler video fra hospitalssengen

Et døgn efter den voldsomme video med rystelser deler Barbara Moleko en opdatering på kramperne fra hospitalssengen
Barbara Moleko kæmper i øjeblikket med at få ro nok på til måske at kunne genoptage sin turné.
Barbara Moleko kæmper i øjeblikket med at få ro nok på til måske at kunne genoptage sin turné.
 Foto: Hanne Juul

LÆS OGSÅ: Barbara Moleko på hospitalet med kramper: De ved ikke, hvad det er

Det var noget uvant at se Barbara Molekos ubehagelige rystelser i hendes Instagram-story, da hun mandag eftermiddag delte en video med oplysningen om, at hun på grund af de tydelige kramper var på hospitalet og også har måttet pause den turné, der ellers netop var skudt i gang.

Tirsdag kommer sangerinden med en opdatering til sine godt 26.000 følgere på det sociale medie.

Med en tommel både op og ned viser hun, at det går en smule bedre. Samtidig er rystelserne ikke tydelige på denne video, som de var for 24 timer siden.

– Jeg ville have lagt noget underlægningsmusik, sådan noget "Always look on the bright side of life". Men det kunne jeg ikke. Men det skal man, begynder Barbara Moleko, inden hun fortæller, hvad lægerne indtil videre har fundet frem til.

Mandag kunne de ikke sige, hvad det var, men sangerinden selv havde en idé, om, at kramperne skyldtes stress. Nu ved man lidt mere om rystelserne.

– Jeg har efter sigende, indtil videre noget, der hedder PNES. Som også hedder funktionelle kramper, tror jeg, det hedder. Og det skal vi lige finde ud af, hvad er. Jeg tror, jeg får lov til at snakke med en læge i morgen. Og så bliver det hele meget bedre, når man har en plan.

Hvad er PNES?

PNES er anfald, som til forveksling ligner epileptiske anfald. Der er tale om anfaldsvise forandringer i adfærd, uden at der kan påvises en tilgrundliggende hjernesygdom. Det epilepsilignende anfald er hyppigst et fysisk udtryk for psykiske vanskeligheder.

– Men hey: Længe leve et godt netværk af læger og hospitalssystemer der gør, at man kan det. Det kan godt være, det går lidt langsomt. Så må vi bare poste flere penge i hospitalsbranchen.

Barbara Moleko var netop påbegyndt en ny turné, som indtil videre er indstillet.

Det er langt fra første gang, at sangerinden giver et råt og ærligt indblik i sit liv.

I efteråret fortalte hun i forbindelse med "Vild med dans", at træningen og kropsholdningen havde vækket nogle angstfølelser hos hende, som hun eller ikke havde mærket til længe.

Sponsoreret indhold