Kendte 31. august 2020

Efter kontroversielle delinger: Saszelines følgere flygter

Influenceren Saszeline Dreyers følgerskare svinder med hundredevis om dagen, efter hun har delt konspirationer om COVID-19, mundbind, 5G, Bill Gates og vacciner
Foto: Kaspar Wenstrup

38-årige Saszeline Emanuelle Dreyer ligger på skødet af sin veninde og får renset ører.

”Cleaning out all the bullshit,” skriver influenceren over videoen i sin story.

Men noget kunne tyde på, at Saszeline ikke er alene om at tage en ordentlig udrensning.

Mange af den tidligere SOAP-sangerinde og nu populære instagrammers følgere flygter nemlig i øjeblikket i en vældig hast, efter hun for bare én uge siden sprang ud som det, de fleste nok ville betegne som ivrig konspirationsteoretiker.

Flere hundrede forsvinder om dagen

I løbet af de sidste syv dage har hun brugt sin platform til deling af yderst kontroversielle informationer om den igangværende coronapandemi og konsekvenserne af den.

Og som teoretiker er hun yderst flittig. Og bestemt ikke kræsen.

Både Microsoft-stifter Bill Gates' planer om indsprøjtede mikrochips, vacciner, overvågninger, flystriber, 5G, coronavirus som ufarlig sygdom med sminkede dødsfald, samt unødigt maskebrug kommer under kærlig behandling på Saszelines profil. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Blandt andet erklærer hun sig klar modstander af det, som hun selv kalder for regeringens planer om ”tvangsvaccine”.

Og det får hendes følgere til at trække stikket.

Et indblik i Saszeline Dreyers statistik over Instagramfølgere gennem hjemmesiden Socialblade viser, at hun den 24. august havde 91,752 følgere.

Dagen før, om søndagen, mistede den yderst coronaskeptiske influent hele 396 følgere. I dagene op til forsvandt kun 12 til 15 følgere om dagen.

Nu, en uge efter hendes første coronarelaterede opslag, bliver hun fulgt af 90,584 følgere.

Antallet af følgere ændrer sig stort set hele tiden. Og det går kun én vej. Nedad.

Det hidtil største dyk er sket søndag, hvor Saszeline har mistet hele 484 følgere.

Skærmbillede: Socialblade

Statistikken over Saszelines følgere taler sit tydelige sprog. Flere gange i løbet af den seneste uge, har hun mistet flere hundrede følgere i døgnet (Skærmbillede: Socialblade)

Min krop, mit valg

Lørdag deltog den 38-årige mor til to i en demonstration på Christiansborg Slotsplads i København. 

Arrangementet ”Frihed eller fascisme” var stablet på benene af det politiske parti ”JFK21 - Jorden, Frihed, Kundskab” med Mads Palsvig - erklæret maske- og vaccineskeptiker - i spidsen.

Desuden var demoen arrangeret af "Foreningen nej til tvangsvacciner."

Her postede en kampklar Saszeline en masse fra dagen. Både som opslag og i sin story. 

”Jeg forstår ikke, hvorfor det er påkrævet, at vi skal bruge medicin i allerede sunde og raske kroppe. Jeg kender kvinder, der oplever livsændrende komplikationer på grund af vacciner. Så jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor vi ikke har et frit valg og kan takke nej til dem. Hvis du vil have en vaccine, så værsgo. Men lad mig have mit eget valg, så jeg kan beslutte, hvad der er bedst for mig og mit barn,” skriver hun blandt andet under billedet af hende sammen med andre demonstranter.

I hænderne holder de stolt to skilte. ”Giv os vores frihed tilbage” og ”Vågn op,” står der.

- Du har tabt småkagerne

Kaster man et blik på kommentarerne under Saszelines seneste opslag, får man først og fremmest fornemmelsen af, at den vaccinekritiske kvinde er frisk på at diskutere.

Det er dog ikke alle, der kan overskue hendes linde strøm af teorier.

”Jeg er ærgerlig over dit opslag, men fair nok at vi har forskellige holdninger til emnet. Men jeg bliver provokeret af din kommentar til en anden følger, hvor du skriver, at det er fint, hvis hun ikke følger dig, for du ikke vil have snæversynede følgere... der skal to til tango. Derfor smutter jeg også,” skriver en følger ved navn Sophie.

Og Sophie er ikke alene.

”Du har fuldstændig tabt småkagerne, og dine følgere er åbenbart sultne efter krummerne,” skriver Pia.

Foto: Instagram/Saselines

Der er godt gang i den på Saszelines profil for tiden. Eksempelvis lufter hun lige teorien om, at Bill Gates skulle være ude på at injicere en chip gennem covid-19-vaccinen (Foto: Instagram/Saselines)

”(…) At skrive, at vi har levet i hundrede af år uden medicin, og at du ikke tror, at vi dør uden. Ja undskyld mig, men det er simpelthen så arrogant og forkælet en attitude at have, når man bor i den vestlige verden i et land med et rimeligt velfungerende sundhedsvæsen baseret på andre menneskers arbejde for de sidste hundrede år at forbedre menneskets levestandard, lyder det fra brugeren Ida, som fortsætter:

”Samfundet du trives i i dag, er til dels bygget på opdagelsen af f.eks. antibiotika. På udviklingen af insulin til diabetespatienter. Come on!”

Foto: Instagram/Saselines

Nogle af de første argumenter, som Saszeline har del mod vaccine, er hendes overbevisning om, at kroppen og immunforsvaret nok skal kunne beskytte sig selv mod eksempelvis corona (Foto: Instagram / Saselines) 

SE og HØR har forsøgt at få en kommentar fra Saszeline, som dog ikke er vendt tilbage på vores henvendelse. Vi ville ellers gerne have spurgt hende, om hendes tab af følgere på baggrund af hendes kulørte holdninger, går ud over hendes samarbejder.

Sponsoreret indhold