Kendte14. september 2021 (opd. 9. november 2022)

Efter keramik-kamp: Nu taler Christian Bitz

Flere års stridigheder mellem ernæringseksperten og keramikeren Kasper Würtz har nu fået Bitz til at tage bladet fra munden
Bitz
 Foto: Kaspar Wenstrup

Siden 2016 har det lydt, at ernæringseksperten Christian Bitz hat plagieret keramikeren Kasper Würtz med en del af sit spisestel.

Noget som Østre Landsret i maj 2021 også slog fast var en sandhed, hvorfor Bitz her blev beordret til at destruere sit lager af det keramik, der er dømt til at ligne Würtz’. Siden er det dog ikke mange ord, Bitz selv har talt ud om sagen.

I forrige uge kunne DR sende programmet ”Kontant”, hvor seerne kom i dybden med kernen af sagen. Noget der landede Bitz i en enorm shitstorm.

Det fik ham først til at lave et længere skriv på sin Instagram-profil, hvor han blandt andet forsikrede sine mere end 32.000 følgere om, at programmet gav et ”ukorrekt billede af realiteterne”, og at han altså hverken var ”designer eller tyv”.

Opslaget har dog på ingen måde fået lagt en dæmper på sagen, hvorfor han mandag aften endelig valgte at tale ud i ”Go’ aften Live”.

Her kalder han sig selv ”Danmarks mest forhadte mand”.

- Jeg modtager dagligt grimme beskeder og trusler. Min familie går gennem et helvede lige nu, og det skal stoppe, lyder det blandt andet fra ham i interviewet.

Bitz er dømt for at have plagieret fire af Würtz’ keramikprodukter i tre forskellige farver, men ernæringseksperten mener fortsat ikke, at han har fejlet i sagen, hvorfor han understreger, at han ej heller fortryder noget.

- Bruger ikke tid på at tænke på det, men jeg havde da gerne været retssagen foruden, lyder det fra ham.

Bitz fortæller videre, hvordan den nu flere år lange strid mellem ham og Würtz har været ”rædselsfuld” for dem begge.

Til TV 2 fortæller han dog, at han fortsat ønsker at fastholde sin ret til at ”gå hele vejen”.

Sponsoreret indhold