Kendte9. marts 2024

Efter Hugo Helmigs død: Ulrikke Toft Simonsen blev gravid midt i sorgen

Modellen havde brug for at skabe et nyt liv, efter hendes bror Hugo Helmig på tragisk vis mistede livet i 2022
Ulrikke Toft Simonsen, 30, fortæller nu om tiden efter Hugo Helmigs død, og hvorfor hun valgte at få endnu et barn lige ovenpå dødsfaldet.
Ulrikke Toft Simonsen, 30, fortæller nu om tiden efter Hugo Helmigs død, og hvorfor hun valgte at få endnu et barn lige ovenpå dødsfaldet.
 Foto: Stine Bidstrup

LÆS OGSÅ: - Jeg har fire børn. Den ene er her bare ikke mere

Den danske musikverden fik i november 2022 et kollektivt chok, da det kom frem, at Hugo Helmig var død.

Chokket var naturligvis endnu værre for hans søster, Ulrikke Toft Simonsen, men midt i den ubærlige sorg fik hun en trang til at lave en baby mere med gemalen og musikerkollegaen Lord Siva. Parret havde det tidspunkt allerede deres nu toårige datter Norma.

Kun 11 måneder senere, i oktober 2023, kom Billy Hugo til verden, og som navnet antyder, er den lille dreng opkaldt efter den afdøde popmusiker.

– Det har helt klart hjulpet mig igennem min sorg omkring Hugo at være mor til Norma. At der skal laves havregrød eller gås til legepladsen, giver lidt afstand til ens egne følelser.

– Billy blev undfanget kort tid efter, at Hugo døde, og det var totalt med vilje. Måske ikke, at det ville gå så stærkt, men jeg havde en længsel efter den der lukken om sig selv, som en graviditet og småbørnsliv er.

– Det var det, jeg havde brug for lige der. Ja, det var også en måde at lade livet gå videre på, fortæller Ulrikke Toft Simonsen til modemagasinet ELLE, og forklarer ligeledes, at de store begivenheder i familien er de værste.

– Han (Hugo Helmig, red) skulle jo have været der og set hende. Kendt hende og oplevet hende vokse op. I livets store øjeblikke ved for eksempel vores bryllup, bliver tabet af ham sat endnu mere på spidsen: Vi er alle samlet, men det er vi så alligevel ikke. Der bliver savnet større, lyder det.

Hugo Helmig sad på fars arm, mens Ulrikke stod ved mor, da Renée Toft Simonsen, 58, og Thomas Helmig, 59, i 2000 blev gift i Torslev Kirke i Nordjylland.
Hugo Helmig sad på fars arm, mens Ulrikke stod ved mor, da Renée Toft Simonsen, 58, og Thomas Helmig, 59, i 2000 blev gift i Torslev Kirke i Nordjylland.
 Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Indlagt med meningitis

I det hele taget var det en kaotisk tid, lige efter lille Billy Hugo kom til verden, for ikke nok med at Ulrikke og Lord Siva skulle flytte ud af deres lejlighed og i hus, så måtte Billy også hurtigt tilbage på hospitalet.

– Ja, og så blev Billy syg med meningitis 14 dage efter, han blev født, og var indlagt i to uger. Det var en sindssyg tid, fordi det også var den uge, vi skulle flytte ud af vores lejlighed.

– Alt var kaos. At pakke et helt hjem sammen, samtidig med, at et nyfødt barn er indlagt … og så fik jeg brystbetændelse, fortæller Ulrikke om de pressede uger.

Stjerneparret og børnene er dog kommet igennem den hårde tid, og Ulrikke fortæller, hvordan hun griber opdragelsen af de små an, nu hvor både mor og far er kendte ansigter.

Hugo Helmig som vi kendte ham på scenen. Musikeren døde i november 2022 – i en alder af blot 24 år.
Hugo Helmig som vi kendte ham på scenen. Musikeren døde i november 2022 – i en alder af blot 24 år.
 Foto: Mikael Rieck

Renée styrede alt

Selv er Ulrikke vokset op i ”et privilegeret eventyr”, og hun kalder sin mor Renée Toft Simonsen for Don Vito Corleone (fra The Godfather, red) pga. hendes evne til at fikse ting og hendes fokus på loyalitet overfor familien.

Nu er det imidlertid Ulrikkes tur til at udstikke linjen.

– Det, Brian og jeg har sammen. Billy og Norma. Forholdet til min familie, Nu, hvor vi har købt et stort hus, hvilket jo også er en bedrift, så hører jeg straks folks fordomme om, at vi nok bare har haft råd til huset, fordi jeg kommer fra den familie, jeg gør. Det er en præmis for Billy og Norma at deres forældre er kendte.

– Ligesom det var en præmis for mig. Det kommer helt sikkert til at give dem nogle forlommer i livet, det skal man ikke være blind overfor. Men det vil også være forbundet med de negative oplevelser.

– Min mor har altid sagt, at det ikke betyder noget, hvad andre tænker eller mener om dig, fortæller Ulrikke Toft Simonsen, som altså stadig lytter til fru Corleone.

Sponsoreret indhold