Kendte5. januar 2021

Efter fyring: Nu vælter støtten ind

Nyheden om, at tv-vært Jes Dorph er blevet fyret fra TV 2 har i den grad fået folk til tasterne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200710_mr_jes_001.jpg
 Foto: Mikael Rieck

Sent tirsdag aften kom det frem, at Jes Dorph-Petersen er blevet fyret som vært på TV 2's programmer, og det har resulteret i et ramaskrig blandt tusindvis af Facebook-brugere.

Fyringen sker efter en intern advokatundersøgelse om sexisme og sexchikane på TV 2, skriver Ekstra Bladet, der har set en mail sendt ud til medarbejdere på Nordisk Film.

Kort tid efter fyringen meldte Jes Dorph officielt ud på sin personlige Facebook-profil, at han er både rystet og skuffet.

- Sagsforløbet og konklusionen ryster og skuffer mig voldsomt, lyder det fra den nu tidligere "Go' Aften Live"-vært i det lange opslag.

Blot lidt over en time efter Jes Dorph har delt nyheden på sin Facebook-profil har næsten 2000 personer kommenteret, 1200 har delt det, mens næsten 6500 har liket opslaget, og noget tyder på, at det langt fra er alle, der er enige i beslutningen om, at fyre tv-værten.

I stedet er kommentarsporet fyldt med støttende og opbakkende beskeder fra danskerne.

- Jes, jeg er målløs. Hvad sker der lige i Danmark. Det har jo taget en helt uhørt drejning. 18 og 20 år siden. Føler med dig og tak, fordi du deler det med os alle, skriver en Facebook-bruger.

- Er de da gået fuldstændig fra sans og samling på TV 2 at afskedige et menneske og en super dygtig journalist og tv-vært, som vi alle elsker, skriver en anden.

- Mangler ord!!! Ja, jeg er af hunkøn, men kan slet ikke identificere mig med det behov for at hive gamle sager frem i lyset, selv om jeg godt kunne bidrage med et par stykker. Jes - fuld opbakning herfra!, skriver en tredje.

Også Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, melder sig på banen i kommentarsporet og sender sin støtte til Dorph:

- For vildt! 18 og 20 år siden! Modigt, du går imod. All the best, skriver han.

Andre kendte danskere har også sendt deres opbakning i retning af Jes Dorph.

- Ked af at høre - lyder som et Kafkask mareridt, skriver tv-produceren Kaare Sand.

Den tidligere fodboldsspiller Stig Tøfting lader heller ikke til at være helt overbevist om at fyringen af Jes Dorph er det rette at gøre.

- Indtil det modsatte er bevist, så har du sgu min fulde opbakning Jes Dorph-Petersen. 18-20 år siden, det kræver mere end et klap i røven, skriver han.

Se Jes Dorphs Facebook-opslag her:

Sponsoreret indhold