Kendte19. juli 2021

Efter flere år: Nu sender dette svar Billie Eilish ud i en voldsom shitstorm

Spøgelserne pibler ud på internettet for tiden, og den fremadstormende unge stjerne bliver gang på gang kaldt for ”racistisk” samt beskyldt for at gøre nar ad andre kulturer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega751928_002.jpg
 Foto: MEGA

Den kun 19-årige megastjerne Billie Eilish skal igen og igen undskylde for sin ”problematiske” opførsel, der i alle tilfælde ligger et par år tilbage.

I første omgang måtte hun offentligt beklage en ældre video, som pludselig dukkede op på TikTok igen, og som høstede mere end 1 million visninger. Her mimer den unge Eilish med på en række numre, og kommer undervejs til at synge med på et ord, der betragtes som racistisk og krænkende overfor asiatisk kultur.

Videosekvensen stammer tilbage fra da Billie Eilish var 13-14 år gammel.

Men nu er ”NDA”-sangerinden endnu engang i centrum af en række alvorlige anklager om racisme. Og igen er det en video fra hendes fortid, der synes at blive brugt som klare beviser for, at hun skulle have racistiske og approprierende tendenser.

Stjæler Fra sort kultur

Mediet Montreality stillede i 2018 en række personlige spørgsmål til superstjernen, og her blev hun bandt andet bedt om at vælge, hvilken tegneseriefigur hun ligner mest.

Og som vi alle ved, er ikke alle svar helt fjong, når man er et af verdens største popidoler.

- Åh, den bitch er bare ulækker, skriver en bruger på Twitter, mens vedkommende deler Billie Eilish umiddelbart uskyldige svar.

- Jeg tror ærligt talt, at jeg ville være Cindy fra ”The Boondocks. Det er klart mig, hvis jeg fik lov at gøre alle de ting, jeg har lyst til,” svarer den dengang kun 16-årige superstjerne nemlig.

Og det kræver muligvis en forklaring:

”The Boondocks” er nemlig en animeret satirisk sitcom, som er kendt for at gøre grin repræsentation – eller mangel på samme – af sorte. Komedieserien er skrevet af en række sorte forfattere, og her er karakteren Cindy McPhearson – som altså er Billie Eilish yndlings – en ung, hvid kvinde, der respektløst nupper en masse træk, accenter og kendetegn fra sort kultur.

https://imgix.seoghoer.dk/cindy.jpg
 Foto: Boondockstv fandom

Karakteren Cindy, som er Billies yndlings.
(Foto: Boondockstv fandom)

Slap dog af!

Og det er altså netop dét svar, der får folk til at rase.

Hun kunne jo have valgt Peter Plys eller Mickey Mouse, men her har vi i stedet en popstjerne, som bedst kan relatere sig til en hvid tegneseriekarakter, hvis personlighed udelukkende er baseret på at ”stjæle” sine karaktertræk fra sort kultur.

- Vi har jo altid vidst, at hun var en ”kulturgrib”, proklamerer en anden forarget Twitterbruger.

- Hele Cindys personlighed tager udgangspunkt i, at hun prøver alt hvad hun kan at være sort, tilføjer en anden.

Andre maner dog til besindighed og påpeger, at der intet problematisk er i, at Eilish vælger Cindy som sin yndlingskarakter.

- I er nødt til at slappe af, alle sammen. Det her er virkelig et ikke-problem. Denne form for falsk forargelse er grunden til, at langt mere alvorlige emner ikke bliver taget alvorligt, lyder det fra brugeren ved navn Tatted Princess, mens en anden mener:

- Hun kan identificere sig med hvem end, hun har lyst. Få dog noget hjælp.

Sponsoreret indhold