Kendte 19. januar

Efter "Danmarks yngste dragqueen”: Jeppe booket til første eget show som Roberta

Jeppe Gammelby skal optræde som Roberta med sit helt eget show, når "Danmarks yngste dragqueen” går på scenen til foråret.
Foto: DR/ Lisbeth Dilling

Til foråret får Jeppe Gammelby a.k.a. Roberta en drøm opfyldt.

"Danmarks yngste dragqueen” er nemlig blevet hyret til at optræde med sit eget show til en parade, som arrangeres af en lokal Randers-café i april.

Jeppe "Roberta" Gammelby, der med sine 12 år vurderes til at være landets yngste drag artist, blev danmarkskendt, efter DR fulgte ham i sidste halvdel af 2021, hvor han mødte sit store idol, dragstjernen Tinus.

Det var Jeppes forældre, der kontaktede den glamourøse performer, og både de og Jeppe/Roberta selv fik en masse ud af besøget og samarbejdet, der kulminerede i Tinus’ juleshow, hvor tweenageren optrådte som sit alter ego, Roberta.

– Det var en helt vild oplevelse at møde Tinus, for han er mit helt store idol, fortæller Jeppe Gammelby til SE og HØR.

Artiklen fortsætter under billedet …

Foto: DR/Lisbeth Dilling

Udover Tinus ser Jeppe op til "Drag Race”-stjernerne Raven og Sharon Needles. – Det er fedt, at de to skiller sig ud, forklarer han. Foto: Lisbeth Dilling/DR

Tinus har givet ham blod på tanden til at fortsætte med Roberta og forfølge drømmen om at kunne leve af at være dragqueen.

– Han hjalp mig først og fremmest med at få øjnene op for, at drag kan være andet end bare at stille sig op og lipsynce og danse. Min lyst til at være drag er blevet endnu større efter programmet. Nu har jeg prøvet at være med til et opsat show, som ikke bare var improvisation. Et rigtigt show, siger en tydeligt begejstret Jeppe Gammelby.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeppe Gammelby får stadig tips og tricks fra Tinus og bruger ham som mentor.

– Vi taler stadig sammen. Mest om fremtidige shows, men også om, hvad der kunne være fedt at gøre, og hvad der kunne være mindre fedt at gøre, fortæller Jeppe, der endnu ikke kan afsløre, om de to kommer til at optræde sammen igen.

Artiklen fortsætter under billedet …

Foto: Lisbeth Dilling/DR

Jeppe har efter programmet modtaget nogle få negative kommentarer, men dem gider han ikke at bruge tid på. – De går mig ikke på, og det er også sjældent, jeg modtager dem. Men det er aldrig en god idé at gå i dialog, slår dragtalentet fast. Foto: Lisbeth Dilling/DR

Dans og store scener

– Jeg vil gerne være en nymoderne drag, hvor Tinus er mere klassisk. Jeg vil gerne bruge nogle nyere sange og også kunne danse lidt af hvert, fortæller han.

Allerede på mandag går skoleeleven i skarp træning for at forbedre sin kunst og sin optræden som Roberta. Han skal nemlig begynde til danseundervisning.

– Jeg har fået en privat danselærer, som min far har været i dialog med, siger Jeppe Gammelby, der har endnu større drømme end showet i Randers.

I fremtiden kunne han nemlig godt tænke sig at gå lidt i Tinus’ fodspor.

– Jeg drømmer om at optræde på en rigtig stor scene. Og så vil jeg gerne optræde på Absalon igen. Det var det første sted, jeg optrådte, så det er et særligt sted for mig nu.

Samtidig arbejder Jeppe "Roberta" Gammelby på sine syevner, men det er også et familieforetagende.

– Min mor, mormor og jeg hjælpes stadig om det, for jeg er endnu ikke professionel til at sy, forklarer det unge talent.

Sponsoreret indhold