Kendte2. august 2023

Efter Barbie-succes: Gør dig klar til Hot Wheels, Uno og Thomas Tog på det store lærred

Der er godt nyt til dem, der kan lide konceptet med at sætte liv til berømte legetøjsbrand fra Mattel
Margot Robbie poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'Barbie' on Wednesday, July 12, 2023, in London. (Scott Garfitt/Invision/AP)
Margot Robbie har lokket rigtig mange folk i biografen i snart to uger. Faktisk er "Barbie"-filmen solgt så godt, at firmaet bag den blonde dukke, Mattel, nu har planer om 14 nye film med forskellige legetøjsbrand.
 Foto: Scott Garfitt/AP/Ritzau Scanpix

Barbie har indtaget hovedrollen i adskillige animerede film, men i 2023 har selskabet bag dukken, Mattel, taget den kendte dukkes film-cv til nye højder.

Barbie er som bekendt blevet portrætteret af et rigtigt menneske i form af Margot Robbie, og det har været en udpræget succes.

Ifølge Varity sikrede filmen alene på de første fem dage efter premieren en bruttoindtægt på 380 millioner dollar på verdensplan. Det svarer til over 2,5 milliarder kroner.

Dermed er døren til Hollywood sparket ind for Mattel, der ifølge Varity har planer om at køre hele 14 andre legetøjsprodukter gennem manuskriptmaskinen, så også de kan blive filmatiseret.

Det skal blandt andet dreje sig om den lilla dinosaurer Barney, Thomas Tog, dukkeserien American Girl, de stuntglade biler Hot Wheels og sågar det berømte kortspil UNO.

Varity kan eksklusivt afsløre, hvilke instruktører og skuespillere der indtil videre er koblet til projekterne.

Her fremgår det, at Tom Hanks blandt andet er udset til at spille astronautfiguren Major Matt Mason, mens det bliver JJ Abrams, der skal producere Hot Wheels.

Et nærliggende spørgsmål er desuden, om der skal laves flere Barbie-film, efter den store interesse for den første.

Her skriver mediet, at Instruktøren bag ”Barbie” Greta Gerwig ikke umiddelbart har planer om flere film, men Mattel afslørede kort før premieren, at selskabet gerne vil skabe et helt Barbie-univers af film.

Sponsoreret indhold