Kendte27. januar 2024

Efter AI-nøgenbilleder af Taylor Swift: Nu reagerer Det Hvide Hus

Der skal lovgives på området, lyder det fra Det Hvide Hus i USA efter en række falske nøgenbillæeder af den amerikanske sangerinde Taylor Swift er dukket op på nettet
Både fans og politikere er rasende.
Både fans og politikere er rasende.
 Foto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Raser efter falske AI-generede pornobilleder af Taylor Swift

Det store internet har haft travlt de seneste dage, efter en række opsigtsvækkende billeder af den amerikanske popprinsesse Taylor Swift begyndte at florere på især det sociale medie X.

Det var nemlig ikke bare normale billeder af sangerinden, men store mængder AI-genererede falske nøgenbilleder.

Et af billederne er angiveligt blevet vist intet mindre end 47 millioner gange, før det blev fjernet fra X.

Billederne, der fortsat florerer andre steder på nettet, viser Swift klædt i cheerleadertøj på et amerikansk fodboldstadium og i et omklædningsrum. Andre billeder viser en nøgen Taylor Swift i selskab med den forhenværende præsident Donald Trump.

Taylor Swifts mange besøg blandt publikum under NFL-kampe har blandt andet inspireret de omtalte falske nøgenbilleder af sangfuglen.
Taylor Swifts mange besøg blandt publikum under NFL-kampe har blandt andet inspireret de omtalte falske nøgenbilleder af sangfuglen.
 Foto: Jamie Squire/AFP/Ritzau Scanpix

Sagen har skabt vrede blandt Swift-fans, og fredag lød det fra den amerikanske politiker Yvette Clarke, at det er gentagende problem, som kvinder i årevis har været udsat for med såkaldte deepfakes.

Efterfølgende har pressesekretær Karine Jean-Pierre på vegne af Det Hvide Hus meldt ud, at der skal lovgives på området.

- Vi er alarmerede over rapporterne om cirkulationen af de billeder, som du netop beskrev – af falske billeder for at være mere præcis, og det er alarmerende, siger hun. Det skriver ABC News.

- Selvom sociale medier træffer deres egne beslutninger om indholdet på deres platforme, mener vi, at de spiller en vigtig rolle i at håndhæve deres egne regler for at forhindre spredning af misinformation og intime billeder af mennesker uden deres samtykke.

Hun efterlyser samtidig handling fra den amerikanske kongress og siger, at de "bør tage lovginingsmæssig handling".

Sponsoreret indhold