Kendte27. juni 2020

Efter 30 år: Store ændringer i "The Simpsons"

Den vilde ændring kommer som følge af den tragiske hændelse i Minneapolis, hvor 46-årige George Floyd blev dræbt af en betjent
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/the_simpsons_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Siden drabet på den afroamerikanske mand George Floyd har hele verden været vred, frustreret og i en stor sorg.

”Black Lives Matter”-bevægelsen har i den grad gjort sit indtog over alt i verden, og racismedebatten raser for alvor. Drabet på George Floyd har således haft vilde følger.

Kendisser er stået frem og har fortalt om deres oplevelser med racisme, og flere film og tv-serier er eksempelvis blevet slettet fra streamingtjenester, fordi de blandt andet indeholdt racistiske scener.

Nu ser folkene bag hitserien ”The Simpsons” sig også nødsaget til at ændre i det populære show, som har rullet over skærmen siden 1989.

Det skriver flere medier – blandt andre News.

På nuværende tidspunkt skelner producenterne bag serien ikke mellem hudfarver, når en ”The Simpsons”-karakter skal have sin stemme. Det bliver der nu lavet om på.

Fremadrettet vil det således være sådan, at en tegnefilmskarakter, der er mørk i huden, skal have sin stemme fra en person, der ligeledes er mørk. Producenterne vil altså stoppe med at caste hvide skuespillere, når der skal lægges stemme til en karakter med en anden hudfarve end hvid.

Stemmen til den indiske karakter Apu, stammer fx fra den amerikanske skuespiller Hank Azaria, som er hvid. Og det er noget, som holdet bag ”The Simpsons” tidligere har fået huk for. Samme skuespiller har desuden lagt stemme til en sort betjent og en mexicansk mand i serien.

”The Simpsons” har mere end 30 år på bagen og bliver set i mere end 100 forskellige lande.

Sponsoreret indhold