Efter 23 år: Carsten Werge stopper som kommentator på TV3 Sport

(Foto: Thomas Laursen)

I 23 år har danskerne haft Carsten Werge som ledsager og dirigent, når vi har siddet foran skærmen og set sport.

Men snart er det slut. I en pressemeddelse fra NENT Group Danmark, som står bag TV3 Sport, oplyses der, at Werge snart er fortid.

På mandag skal Carsten Werge kommentere sin sidste fodboldkamp for kanalen.

- Carsten Werge er utvivlsomt Danmarks bedste fodboldkommentator i de seneste 20 år. Hans betydning for TV3 Sport har været enorm, og både som kommentator, men også som journalistisk kraft og forbillede, har han været et fyrtårn i Danmark og på vores redaktion. Vi vil gerne takke Werge for en formidabel indsats igennem 23 år, og vi ønsker ham held og lykke med de nye udfordringer, som venter ham, siger TV3s sportschef Kim Mikkelsen.

Kommentatoren har lagt lydtæppe til mange store dramaer og øjeblikke inden for både dansk og international fodbold.

Artiklen fortsætter under billedet...

Carsten Werge skulle have kommenteret EM-slutrunden i blandt andet Danmark til sommer for TV3. Det kommer ikke til at ske nu (Foto: Thomas Laursen)

Og det er en særdeles værdsat herre, som TV3 siger farvel til. Derfor får han også en særlig hyldest i fodboldprogrammet "Offside" på mandag, når han er færdig med sin sidste kommentering.

- Det har været en ære at arbejde så mange år hos TV3/NENT, der siden 1998 har sat nye standarder for fodbolddækningen på dansk TV. Det er jeg stolt af at have været en lille del af, siger Carsten Werge og fortsætter:

- Jeg har altid haft verdens bedste kollegaer – det har været skide skægt, og det samme er jeg overbevist om, at næste kapitel i mit arbejdsliv bliver.

Carsten Werge forlader dog ikke fodboldverden. Hans nye job bliver bare hos en konkurrerende kanal - som fodboldredaktør på TV 2 Sport.

- Carsten Werges indsats bag mikrofonen og hans karriere med fodbolden taler for sig selv. Der findes ganske få med den erfaring og position inden for dansk sports-tv, og det er derfor en stor glæde, at Carsten bliver fodboldredaktør hos os på TV 2, siger Kristian Hyldgaard, der er kanalchef for TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X, til TV2.dk.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close