Kendte14. april 2021

Dybt berørt Andrea Elisabeth Rudolph taler ud om sin kræft: - Jeg kunne se på min læge, at den var gal

Iværksætter og tidligere tv-vært Andrea Elisabeth Rudolph fortæller nu om månederne, hun har brugt på at forlige sig med tanken om at være kræftpatient
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200130_dm_rotate_birger_christensen_002.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Midt af januar kan føles som et øjeblik siden. Alligevel er den 44-årige tidligere tv-værtinde og ejer af creme-imperiet Rudolph Cares liv fuldstændigt forandret på bare de få måneder, der er gået.

Andrea Elisabeth Rudolph var alene hjemme, da hun en søndag aften sad på sengen med følelsen af at der var noget i hendes armhule, der irriterede hende.

- Jeg kunne mærke med det samme, at det nok ikke var så godt. ’Hvad er det, jeg har under armen,’ tænkte jeg. Og så finder jeg meget hurtigt noget, som er på størrelse med en vindrue, fortalte hun i Aftenshowet tirsdag aften.

Hun kører sin hånd længere ned mod brystet, ned mod ribbenene, hvor hun også finder en hævelse. Der sidder lymferne. Som klaser af druer.

Marineret i kærlighed

Den 24. februar fortalte Rudolph første gang om sin diagnose, da hun delte den livsændrende besked med sine 144.000 følgere på Instagram – og skønhedsfirmaets 52.000 følgere.

Men det var en kort besked.

Siden har hun besluttet sig for at dele meget mere om kræftforløbet og hendes behandlinger – fra kemo til akupunktur.

Ikke mindst fordi, hun oplever stor støtte og massiv kærlighed fra sine trofaste følgere.

- Nu bliver jeg helt rørt. Altså jeg er marineret i kærlighed. Og det har været så rørende. Det er så vildt at opleve den kærlighed, der strømmer mod mig. Det er jo ikke bare mig, der deler ud. Det gør alle mine følgere også. Jeg får også rigtig meget igen, som jeg kan bruge til noget.

Grædende hos lægen

Da Andrea Elisabeth Rudolph ringer til lægen næste morgen, får hun en tid med det samme. Han undersøger hende og sender hende videre til Rigshospitalet. Jo før, jo bedre. Og her kan hun igen mærke, at det var alvor.

- Der gik jeg grædende ud fra min læge. For jeg kunne se på ham, at han kunne se, at den var gal, siger hun.

Præcis syv dage efter, ovenpå scanning, biopsi og mammografi kan lægerne fortælle hende, at det er kræft. Ikke omfanget af det. Men at det er kræft.

- Det er den værste periode, når fantasien har frit spil. Og selvfølgelig bliver man bange. Jeg tror, alle tænker: Av, skal du dø? Det er jo det, man frygter. Og ens kære frygter det.

I dag er hun for længst påbegyndt det intense kemoforløb, som skal slå hendes sygdom ned. Og den slags har blandt andet betydet et farvel til hendes mørke, lange lokker.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/andrea_7.jpg
 (Foto: Mikael Rieck)

Andrea Elisabeth Rudolph og Claus Møller Jakobsen har været gift siden 2017.
(Foto: Mikael Rieck)

Catwalk på Riget

Men faktisk har Andrea Elisabeth Rudolph set det som en styrke at blive skaldet.

- Jeg synes, det har været empowering at tage håret af. Jeg er blevet til en lille soldat, der er gået i kamp. Selvfølgelig er man jo nøgen og det er vildt sårbar, men jeg er stolt. Så jeg går nærmest en catwalk ned af Rigshospitalets gange.

- Jeg har ikke lyst til at gemme mig.

Også for Andrea og gemalen Claus’ i alt fem børn var det med til at bearbejde den voldsomme diagnose, da de fik lov til at hjælpe til med hver deres saks.

- Vi brugte en time hver, og det var rørende. Helt vildt rørende. Og det var også hårdt. Især for pigerne. Men det var også sjovt. Vi grinede mest.

- Det er et øjeblik. En time, som jeg hverken tror min mand eller jeg eller vores børn nogensinde vil glemme. Det var meget specielt og fedt at være sammen om.

For nylig mærkede Andrea kærligheden strømme ind på en ganske håndgribelig måde.

I weekenden slog hendes indsamling til Kræftens Bekæmpelse nemlig alle rekorder, da hun på bare 24 timer samlede 1,1 millioner kroner ind til organisationen.

Sponsoreret indhold