Kendte5. juli 2020

Duffy blev kidnappet og voldtaget: Nu sviner hun Netflix til

Sangerinden Duffy langer ud efter Netflix, efter streamingtjenestens udgivelse af den populære film "365 DNI"
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/duffy_0.jpg
 Foto: MEGA

I flere uger var filmen "365 DNI" på toppen af listen over de mest sete film på Netflix - både herhjemme og i udlandet.

Nu langer den 36-årige sangerinde Duffy ud efter streamingtjenesten og beder i samme omgang Netflix-direktøren Reed Hastings om at fjerne filmen fra det store film- og serieudvalg.

Hendes anmodning kommer, efter hun tidligere på året stod frem og afslørede, at hun var blevet kidnappet, holdt fanget og voldtaget.

Duffy beskylder nu Netflix-filmen for at "glamourisere den brutale virkelighed forbundet med sexhandel, kidnapning og voldtægt". Ifølge Duffy burde filmen ikke være nogen menneskers idé om underholdning.

Filmen handler mafiabossen Massimo spillet af Michele Morrone, der i en nærdødsoplevelse ser synet af en ung kvinde. År senere løber han tilfældigvis ind i selv samme kvinde og beslutter sig for at kidnappe hende og samtidig give hende 365 dage til at forelske sig i ham. Hvordan? Jo, blandt andet ved at have masser af sex med hende.

- Det burde ikke være nogens syn på underholdning, og ej heller burde det blive beskrevet sådan eller gjort kommercielt på denne måde, lyder det fra "Mercy"-sangerinden, der i et langt, åbent brev.

- Jeg har svært ved at forstå, hvordan Netflix kunne overse, hvor skødesløst, ufølsomt og farligt det her er, raser hun og fortsætter:

https://imgix.seoghoer.dk/365-dni-365-days-netflix.jpg
 Foto: Netflix

"365 DNI" rammer lige det publikum, der også har været svært begejstret for "Fifty Shades of Grey"-franchisen. (Foto: Netflix)

- Vi ved alle sammen, at Netflix ikke ville dele materiale, der glamouriserer pædofili, racisme, homofobi, folkedrab eller andre forbrydelser mod menneskeheden. Verden ville med god grund rejse sig og skrige. Ofre af sexhandel og kidnapning er på tragisk vis overset, og alligevel er deres lidelser i "365 DNI" gjort til et "erotisk drama", som Netflix beskriver det.

- Til alle, der siger, at det bare er en film, det er ikke "bare", når det har stor indlydelse på fordrejelsen af et emne, der i høj grad ikke bliver diskuteret.

Filmens hovedrolleindehaver har for nyligt udtalt, at han allerede nu var klar til at indspille en efterfølger til den populære polske film, men at indspilningerne af filmen indtil videre er blevet forsinket på grund af coronapandemien.

En underskriftindsamling lavet på Change.org i sidste uge opfordrer ligeledes Netflix til at fjerne filmen, fordi den er med til at glorificere menneskehandel og Stockholm-syndrom. Mere end 5.000 mennesker har indtil videre skrevet under.

Sponsoreret indhold