Kendte14. oktober 2022

Duddi deltog også i netauktionen: Så meget fik hun med hjem til Valdemars Slot

Louise "Duddi" Iuel Albinus afslører over for Fyns Amts Avis, hvor meget det er lykkedes hende at købe tilbage til Valdemars Slot
Louise "Duddi" Albinus
Trods de tomme sale på Valdemars Slot, ser Louise “Duddi” Albinus, 43, ganske optimistisk på fremtiden.
 Foto: Kasper Wenstrup

Da de mest kostbare effekter fra Valdemars Slot i sidste måned var under hammeren, havde Louise ”Duddi” Iuel Albinus på forhånd udarbejdet en liste over ting, der var need to have og ting, der var nice to have.

Bevæbnet med listen, en lommeregner og en god portion sommerfugle i maven, viftede hun ivrigt med bydeskilt nummer 40.

Efter auktionen fortalte en glædestårevæddet Duddi til den fremmødte presse, at det var lykkes hende at købe samtlige punkter i need to have-kolonnen.

En lille uge senere røg det andet og mindre kostbare læs fra Valdemars Slot under hammeren på en netauktion, og over for Fyns Amts Avis afslører slotsfruen, at hun bød med fra computeren.

Her lykkedes det, ifølge avisen, Duddi at købe 18-19 effekter, primært portrætmalerier, som i nær fremtid kommer tilbage i Valdemars Slots hovedbygning, hvor det hører hjemme.

Under den første auktion fik hun 20 effekter med hjem. En ikke helt billig affære.

Men hun vil dog ikke ud med, hvor mange penge hun har måttet lægge for at kunne få de små 40 historiske genstande med hjem på Valdemars Slot.

- Jeg brugte det, jeg kunne, lyder det.

Kæmpe genåbningsfest

Allerede i maj erkendte Duddi, at slottets tid som museum var forbi. Efter Caroline Fleming var forbi med en cortege på 15 flyttebiler, er der ganske enkelt ikke længere noget at vise frem, fortalte hun tårevædet i maj.

Men det forhindrer ikke slotsfruen i at tjene entrépenge på helt andre arrangementer.

11. december åbner slottet igen dørene for offentligheden, når der er julekoncert i slotskirken. Efter den klassiske koncert byder Duddi og hendes mand Nikolaj Albinus på gløgg og julebag på slottet, fortæller parret i en pressemeddelelse.

Julekoncerten bliver dog ikke den eneste. For man kan allerede nu købe billet til en sommerkoncert, hvor store danske navne som Thomas Helmig, Burhan G, Drew Sycamore og Malte Ebert står på plakaten.

Festlighederne løber af stablen den 1. juli 2023, hvor der blæses til genåbning af slottet.

- Slottet genåbner med et brag af en fest med nogen af de allerstørste danske kunstnere, masser af festivalstemning og liv og glade dage. Det bliver helt perfekt! Det er næsten fem år siden Thomas Helmig sidst stod derude og bankede på slotsdøren, men 1. juli er ventetiden forbi.

Udover altid populære Thomas Helmig lægger også Drew Sycamore, Burhan G og Malte Ebert vejen forbi Valdemars Slot, så der er garanti for en dag med musik for gæster i alle aldre. Og masser af hits der kan synges med på, står der i annonceteksten på billet.musik.dk.

Sponsoreret indhold