Kendte23. december 2023

Du er go’ nok, Rasmus: Nu har Bjerg taget styringen

Den 47-årige skuespiller har fundet ro i sig selv og har sluppet behovet for at please
Rasmus Bjerg spiller tæt overfor Brian Lykke og Thit Aaberg i Mikael Wulffs nye film ”Højst besynderlige typer”.
Rasmus Bjerg spiller tæt overfor Brian Lykke og Thit Aaberg i Mikael Wulffs nye film ”Højst besynderlige typer”: – Det er to mænd, der bliver konfronteret med ungdommen midt i livet og finder ud af, at de måske alle har nogle ar på sjælen. Vi optog den på 16 dage, og det var ren rock n’ roll, og vi var nærmest på én location.
 Foto: Jesper Tøffner

LÆS OGSÅ: Rasmus Bjerg haler millioner i land

– Jeg skulle være et skarn, hvis jeg ikke nød det.

Det er livet, Rasmus Bjerg snakker om, og han føler, han er et godt sted.

– Jeg laver det, som jeg godt kan lide. Jeg er ved godt helbred, og mine børn har det godt, siger skuespilleren.

Engang var han det, som han selv kalder et ”antennebarn”. En der hele tiden prøvede at mærke efter, hvordan folk omkring ham havde det.

– Jeg ville så gerne elskes af alle. Det har jeg også brugt meget krudt på også i mit professionelle virke. Det kan jeg mærke, at jeg har sluppet. Jeg er den, jeg er, og så må folk tage det oppefra og ned, lyder det fra den skønne skuespiller.

I mange år forsøgte Rasmus Bjerg, 47, at behage sig igennem livet, men det er han stoppet med: – Pleaseren er gemt lidt væk. Det er en kæmpe befrielse. Jeg tror, at det er alderen, der har gjort det.
I mange år forsøgte Rasmus Bjerg, 47, at behage sig igennem livet, men det er han stoppet med: – Pleaseren er gemt lidt væk. Det er en kæmpe befrielse. Jeg tror, at det er alderen, der har gjort det.
 Foto: Lars H. Laursen

En tung sten

I jobbet som skuespiller er man ofte daglejer og aldrig bedre end sin sidste rolle.

– Man går og venter på, at nogen ringer, og man kan blive så frygteligt skuffet, hvis man ikke får en opgave, for så tænker man, at man ikke er god nok. Det har jeg sluppet, forklarer Rasmus.

Han tror, at hans erfaring, alder og evnen til selv at sætte projekter i søen, har fået ham til at indse, han er god nok.

– Det er dejligt forløsende. Der er faldet en tung sten fra mit hjerte. Det er både arbejdsmæssigt og privat. Take it og leave it! Jeg har ikke det store behov for at please længere.

Det har også givet ham en større ro, da han ikke føler sig tvunget til at sige ja til alle de job, han bliver tilbudt.

– Jeg har etableret mig, og jeg føler ikke jeg skal kæmpe så meget for at bevise noget, så det gør mig ikke længere så ræd, hvad andre må tænke, siger Rasmus Bjerg, der ikke længere bekymrer sig om, hvad andre mener om ham.
– Jeg har etableret mig, og jeg føler ikke jeg skal kæmpe så meget for at bevise noget, så det gør mig ikke længere så ræd, hvad andre må tænke, siger Rasmus Bjerg, der ikke længere bekymrer sig om, hvad andre mener om ham.
 Foto: Lars H. Laursen

– Jeg øver mig i at være i nuet. Jeg har gudskelov sluppet tanken om, at summen af arbejde var lig summen af succes. Det fik mig til arbejde hele tiden og ikke sige nej til noget, for så kunne jeg jo risikere, at de ikke ringede til mig igen, forklarer Rasmus.

Det var ved at drive ham til vanvid, og til sidst følte han sig som en dårlig parodi på sig selv.

– Jeg har sænket skuldrene og taget ansvar for det selv, i stedet for bare at vente på, hvad andre synes og mener, siger Rasmus.

En beskyttende humor

Lige nu er Rasmus aktuel i filmen ”Højst Besynderlige Typer”, som bl.a. kan streames hos Viaplay og Blockbuster fra 18. december. Den handler om vennerne Knud og Martin som mødes efter mange år. De står midt i livet, er ensomme og bruger afvæbnende humor til at holde de svære følelser på afstand.

Og det med at bruge humoren kan Rasmus Bjerg sagtens genkende hos sig selv.

– Nogle er begyndt at kalde mig morfar hjemme på matriklen. Jeg har nok altid brugt humoren, når jeg har haft en konflikt med børnene. Det kan både være godt og skidt, for det kan også blive lidt overfladisk.

– Jeg er dog også god til at tale med mine børn, så jeg håber, at der er en balance, siger han.

I 30 år har Rasmus Bjerg dannet par med Helle, 49, og det er der kommet fire nu halvvoksne børn ud af. Familien bor i Vangede lidt udenfor København
I 30 år har Rasmus Bjerg dannet par med Helle, 49, og det er der kommet fire nu halvvoksne børn ud af. Familien bor i Vangede lidt udenfor København: – Jeg var 17, og Helle var 19 år, da vi blev kærester. Dengang ville hun ikke rigtig erkende det overfor sine veninder. I dag er hun stolt over at have en ung mand, kommer det med et smil fra Rasmus. Her er parret med Villads, 20, Anna, 21, Ella, 15, og Valder, 18.
 Foto: Mikael Rieck

Rasmus Bjerg er ikke i tvivl om, at han selv er vokset op i en tid, hvor ironi og sarkasme blev brugt af ham selv og andre til at holde det svære ud i strakt arm.

– Det er jo en flugt fra at mærke efter, der hvor det gør ondt, eller hvor det er sandt og ærligt. Men jeg føler, jeg har rykket mig de seneste år.

Hans børn er også store og nogle af dem er ved at gøre klar til at flyve fra reden.

– Jeg er 47 år, og min ældste er 21, så pludselig er det et andet fokus. Nu er jeg ikke længere så skide uundværlig, som jeg har været i mange år. Det er kun sundt, at børnene rykker sig væk, erkender Rasmus Bjerg, der har i alt fire børn med sin kone, Helle, som han har været sammen med i 30 år.

– Nu skal min kone og jeg til at finde ud af, hvad der venter rundt om hjørnet – og den anden ungdom, siger skuespilleren.

Sponsoreret indhold