Kendte28. september 2020

"DRUK" storsælger: Bedste premiereweekend i syv år

Filmen har haft den bedste premiereweekend for et dansk drama i syv år. Vinterberg slår således sin egen rekord
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Coronakrisen har været lang og sej.

Men nu er danskerne endelig på vej tilbage i biografsalene, og noget kunne tyde på, at det var et dansk drama om drukkultur med Mads Mikkelsen i hovedrollen, som vi gik og hungrede efter.

Allerede nu kan Zentropa og Nordisk Film berette om intet mindre end 102.366 solgte biografbilletter til Thomas Vinterbergs anmelderroste "DRUK".

Og salgstallet er altså nået så imponerende langt op efter blot en weekend, hvor filmen har været vist i 145 biografer rundt omkring i landet.

- Jeg er overvældet over, at danskerne tager så vel imod "DRUK". Det er en afgørende film for både min familie og jeg, og vi er derfor både lettede og taknemmelige, lyder det fra en glad Thomas Vinterberg, der har instrueret filmen.

Bedste premiereweekend i syv år

Allerede før premieren i sidste uge, høstede "DRUK" anmelderroser fra flere sider. Den blev belønnet med flere fem- og seksstjernede anmeldelser.

https://imgix.seoghoer.dk/_mho0009.jpg
 Foto: Martin Høien

- En afgørende film for min familie og jeg, kaldte Vinterberg "DRUK" ved premieren. Optagelserne blev sat på pause i maj 2019, da hans datter Ida omkom i en tragisk bilullykke i Belgien (Foto: Martin Høien)

Efter et par dage, hvor danskerne for alvor er strømmet tilbage i biffen, kan "DRUK" og Vinterberg således bryste sig af den bedste premiereweekend for et drama i de danske biografer, siden Thomas Vinterbergs "Jagten" fra januar 2013.

Intet andet drama i de danske biografer – dansk eller udenlandsk – har åbnet med tilsvarende salgstal siden.

Prisregn over "Druk"

Og hvis ikke publikums store interesse er et succeskritierie i sig selv, så er der tilfaldet "Druk" andre gode sager i weekendens løb.

Lørdag aften løb filmen med tre prestigefyldte priser ved San Sebastián International Film Festival.

Filmens fire mandlige hovedrolleindehavere Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe modtog sammen prisen for Bedste Mandlige Skuespiller, og derudover vandt den også Zinemaldia Feroz-prisen, der uddeles af den spanske presse for ”Bedste film i konkurrencen” samt den katolske Signis-pris.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/_mho6812.jpg
 Foto: Martin Høien

Thomas Vinterberg byder velkommen til "DRUK"-premiere. Allerede nu har over 100.000 danskere set filmen (Foto: Martin Høien)

Med priserne i San Sebastián har "DRUK" nu vundet fire internationale priser

Filmen, der er skrevet af Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm og instrueret af førstnævnte, handler om en de fire gymnasielærere og venner, som beslutter sig for, at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Alkoholen i blodet vil åbne for sindet, for omverdenen og få kreativiteten til at stige, men snart oplever de fire mænd festens bagside og vovemodets konsekvenser.

Sponsoreret indhold