Kendte16. august 2022

Druk og vold: Derfor ser du aldrig Melvin Kakoozas far

Komikerens far flygtede til Danmark, men han formåede aldrig at gøre det nye land til sit hjem. Trøst fandt han i flasken
Melvin Kakooza er en sand Kirsten Giftekniv, afslører hans mor Carolyne Kaddu Rasmussen.
Melvin Kakooza mistede kontakten til sin far, da han var barn. Som 12-årig satte han sin mor, Carolyne Kaddu Rasmussen, op med Jan Rasmussen, som hun senere blev gift med.

Mens vi ofte har set Melvin Kakoozas hjertelige mor Carolyn, når de fx har fået grineflip i tv-serien ”Helt sort” på TV 2, har man kun hørt historier om Melvins far.

Om dengang havde forvekslede en legeplads med geder med put and take-princippet, han netop havde stiftet bekendtskab med, og tog en ged sig hjem. Eller da han stemte DF, fordi naboen gjorde og gerne ville have fremmedarbejderne til at rejse hjem.

Ovenstående er blot eksempler på, hvor stor kulturforskellene var for ham.

I sin nye bog ”Hovedet i himlen og fødderne på jorden” fortæller Carolyne Kaddu Rasmussen, hvordan hun som helt ung, enlig mor forelskede sig i den betagende parlamentariker, som hver dag gik i jakkesæt og stolt forsørgede familien.

En dag måtte han af sikkerhedsmæssige årsager flygte til Danmark. Han efterlod Carolyne alene tilbage med sin ældste datter og en gravid mave med endnu et barn på vej, sønnen Melvin.

Efter et år blev de genforenet, da Carolyne med sin datter i den ene hånd, en kuffert i den anden og Melvin på ryggen landede i Danmark.

Selv om gensynsglæden var stor, kunne hun samtidig mærke, at noget var ændret.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er sådan her side om side med sin sjove søn, vi lærte Carolyne Rasmussen at kende i TV 2-serien "Helt sort". 
Det er sådan her side om side med sin sjove søn, vi lærte Carolyne Rasmussen at kende i TV 2-serien "Helt sort".
 Foto: TV 2

Det fine jakkesæt var skiftet ud med jeans og t-shirt og en dunjakke. Blikket i hans øjne var også ændret. Parlamentsmedlemmet, den vigtige mand, var forsvundet i løbet af det år, han havde været på asylcenteret i Danmark.

Han var ikke længere et navn, men reduceret til et nummer i et system. Oveni skulle han lære at navigere i en markant anderledes kultur, lære et nyt, svært sprog og bygge et netværk op.

- For nogle driver det dem derud, hvor alkoholen dulmer smerten, og vold bliver aflederen, når man bryder sig så lidt om sig selv, at man også har svært ved at holde af andre. Ligesom det skete i vores tilfælde, fortæller hun i bogen.

I mange år levede hun i det voldelige forhold og dækkede over sin mand. Forklarede sine skrammer med den klassiske fortælling om at være gået ind i en dør.

- Ægteskabet endte den dag, han kom hjem og raserede vores hus. Vi sad oven på i stuen og så tv, da han kom væltende ind ad døren og begyndte at smadre alt omkring sig. Møbler, fjernsyn, vaser alt, der stod i nærheden af ham, smed han på gulvet eller kastede ind i væggen, Skriver hun i bogen og fortsætter:

- Børnene klamrede sig til mig, og jeg forsøgte at få dem om bag min ryg, så de ikke blev ramt af hans raseri, og så de heller ikke skulle se deres far miste besindelsen og gå i opløsning på den måde, lyder den barske beretning.

Efter mange år med druk havde han fået en alkoholpsykose, og familien kunne ikke længere regne ud, hvad der ville trigge et nyt raserianfald.

Han havde ifølge Carolyne set så meget ondskab og fået så meget blod på hænderne fra sine unge dage som soldat og frihedskæmper, at han ikke længere kunne viske de skrækkelige billeder væk.

Efter skilsmissen skulle Carolyne og hendes eksmand finde en ordning, så børnene stadig kunne se deres far. Og kan man ikke selv komme frem til en sådan, skal man som bekendt i Statsforvaltningen.

Carolyne mødte velforberedt, men hun fik ikke brug for et eneste argument, for hendes eksmand mødte døddrukken op, og Carolyne fik fuld forældremyndighed over alle børnene.

Kort efter rejste han fra Danmark, og familien mistede kontakten med ham.

Bogen ”Hovedet i himlen og fødderne på jorden” er Carolyne Kaddu Rasmussens første og udkommer i dag fra Lindhardt og Ringhof.

Sponsoreret indhold