Kendte6. marts 2022

Dronning Elizabeth er færdig med Buckingham Palace

Den britiske dronning er rykket permanent ud af det store slot i hjertet af den engelske hovedstad
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den engelske dronning Elizabeth har fremover ingen planer om at leve og bo på Buckingham Palace i London.

I stedet er den 95-årige regent rykket permanent ind på Windsor Castle, som har været hendes faste residens, siden coronapandemien ramte England. Det skriver The Sunday Times.

Dronningen og den nu afdøde prins Philip rykkede til Berkshire og Windsor Castle i begyndelsen af 2020, og dronningen har desuden opholdt sig på slottet de sidste to juleaftener.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega707951_009_3.jpg
 Foto: MEGA

Den 95-årige dronning har sagt farvel til Buckingham Palace. (Foto: MEGA)

Regenten har eftersigende "ingen planer" om at flytte tilbage til Buckingham Palace, der ellers tidligere - og i mange år - har været dronningen og den nu afdøde prins Philips permanente bolig.

Det betyder samtidig, at det næste royale par, der kommer til at leve og bo på Buckingham Palace bliver hertugen og hertuginden af Cornwall, prins Charles og hustruen Camilla Parker Bowles.

Ifølge den royale forfatter Hugo Vickers så elsker dronningen Windsor Castle meget højt, og at "hun har sine minder med prins Philip der, hun har sine ponyer der, og familien er tæt på. Det giver mening".

Dronning Elizabeth boede desuden på Windsor Castle med sine forældre, da hun var barn.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/mega815477_003.jpg
 Foto: MEGA

Dronning Elizabeth kommer ikke just til at mangle plads, når hun flytter fra Buckingham Palace til Windsor Castle. (Foto: MEGA)

Oprindeligt var slottet et weekendsted under Anden Verdenskrig, hvor dronningen og hendes søster, prinsesse Margaret, flyttede til, da man mente det var mere sikkert end at opholde sig i London.

Det er også der, prins Philip er begravet.

Sponsoreret indhold