Kendte 18. januar

Dramaet fortsætter mellem youtuber og Albert Dyrlunds bedste ven: Stiller flere krav

I går beskyldte Anton Cornelius, afdøde Albert Dyrlunds bedste ven, youtuberen Mathias Hougaard for at malke på Alberts død. Nu stiller Anton flere krav til Mathias, efter han i går svarede tilbage på de hårde anklager - og de krav har Mathias ikke tænkt sig at følge.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

For to dage siden delte youtuberen Mathias Hougaard en video, hvor han sagde et følsomt farvel til Albert Dyrlund, som døde i en faldeulykke i Italien for et halvt år siden. Det fik den afdøde stjernes bedste ven, Anton Cornelius, til at reagere.

I et længere skriv på sin Instagram-profil anklagede han Mathias for at ville tjene penge på Alberts død og for at lyve. I videoen hævder youtuberen blandt andet, at han ikke kunne komme til Dyrlunds bisættelse, fordi han var ude at rejse.

Ifølge Anton Cornelius er det en lodret løgn. For han hævder nemlig, at Mathias aldrig var inviteret til bisættelsen. Det har Mathias ikke svaret på - hverken på sin Instagram-profil eller over for SE og HØR.

Mathias' forsvarstale i går har Anton nu reageret på, og han er mildest talt ikke imponeret. Han holder stadig fast, at Mathias udelukkende har lavet videoen for at få penge og visninger.

- Jeg kender Mathias’ mønstre. Jeg kender hans intentioner i alt, hvad han laver, og alle, som kender Mathias personligt har tænkt nøjagtig det samme som mig, da de så videoen, skriver Anton.

- Uanset hvor meget han prøver at tale sig ud af det, er det manipulerende tekster, og det kommer af narcissisme og sociopati.

I sin video hævder Mathias, at han vil donere al sin indtjening fra videoen til et godt formål. Det tror Anton stadig ikke på.

Artiklen fortsætter under billedet...

Foto: Kaspar Wenstrup, Dan Mariegaard

Anton Cornelius kommer nu med en række krav til Mathias Hougaard (Foto: Kaspar Wenstrup, Dan Mariegaard)

- Han har før kørt donations-scammen, hvor han brugt pengene i byen i stedet fro at donere dem. Det er nemt at fake en kvittering, skriver Anton og uddyber senere:

- At du nu vil ”bevise”, at du donerer, er igen et step i at malke situationen, hvis donationen kommer fra et ægte sted, så er der absolut ingen grund til at skulle vise, at du har doneret. Så gør man det af kærlighed.

- Fint at sørge, men...

I Mathias' forsvar af sig selv og videoen efter Antons angreb i går holder han fast i, at han har ret til at sørge - uanset hvor godt han kendte Alberte.

Det giver Anton ham også ret i. Det er dog måden, som Mathias vælger at sørge på, som stikker ud.

- Det er fint at sørge og være ked af det. Det er slet ikke min pointe. Men så snart det bliver broadcastet til mange tusinder af mennesker, så synes jeg ikke længere, det er en personlig sorg, men en sorg, der bliver brugt på en måde, som ikke er respektfuld, slår Anton fast.

- Det er lidt sjovt, hvordan ingen i Alberts tætteste omgangskreds har lavet sådan en video, også seks måneder efter lige i samme sekund, han begynder at hænge ud med Philip. Det er IKKE et tilfælde.

Artiklen fortsætter under billedet...

(Foto: Dan Mariegaard)

Albert Dyrlund var en af dem, som virkelig gjorde YouTube stort i Danmark. Han døde i en faldeulykke i Italien for et halvt år siden (Foto: Dan Mariegaard)

Stiller flere krav

Det er tydeligt at læse ud fra Antons Instagram-stories, at han ikke giver meget for Mathias' forklaring og berettigelse af videoen.

Derfor kommer han nu med flere forslag til den udskældte youtuber, som kan råde bare en lille smule bod på det hele.

- Hvis du har respekt for Albert, så tager du videoen ned, donerer overskuddet UDEN at vise det til dine følgere, og så sørger du privat med dine nærmeste, ligesom alle os andre har gjort. Der er ingen grund til at broadcaste din ”sorg” til mange tusinde mennesker, skriver Anton og tilføjer:

- Alternativt kunne du lave en smuk video om Albert, og hvordan han har formet dig som content creator, og hvordan han har inspireret dig og dit virke. Så demonetizer du videoen og donerer af egen lomme. Uden at skulle fortælle hele verden om det.

Mathias nægter

SE og HØR har været i kontakt med Mathias Hougaard både i dag - men også i går, da hele sagen eksploderede.

I går kom youtuberen med et længere forsvar af sig selv. Det har han ikke tænkt sig at gøre i dag.

- Jeg vil lade hans ord passere. Jeg skal videre nu, jeg har udtrykt min sorg på min måde. Jeg har en masse arbejde på mit bord, som jeg er i gang med, skriver Mathias i en SMS til SE og HØR.

Sponsoreret indhold