Kendte18. december 2020

DR-vært: Folk går på toilettet og græder

Der er store problemer på P3 på Danmarks Radio - ifølge vært Sara Bovin, går folk grædende på arbejde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sarabovin.jpg
 Foto: Petra Kleis / DR Presse

Det er overhovedet ikke sjovt at gå på arbejde på P3 i Danmarks Radio.

Det er i hvert fald det indtryk man får, efter der har været flere afsløringer om afdelingen. Vært Sara Bovin fortæller til B.T., at ansatte ligefrem græder på arbejdspladsen. Hun har været i Danmarks Radio i 21 år og været vært på programmet "Tværs" siden 2017.

- Det er sådan, at folk går på toilettet og græder for at komme igennem dagen. Der er virkelig mange, der er kede af det.

- Efter jeg kom tilbage fra barsel og lavede mit første program på P3, blev jeg kaldt uprofessionel af min chef. Jeg fik at vide, at jeg sendte mine lyttere ud i mismod, og at det var synd for dem, der skulle overtage programmet efter mig, siger hun.

Politiken udgav 15. december en længere artikel, der handler om tonen på P3. Her kunne

Tidligere praktikant og freelancer Kristian Lindhardt Nellemann fortalte i den forbindelse, hvordan han selv havde taget chefer i at bagtale ham, truede ham på jobsituationen og talte nedværdigende til ham foran andre ansatte.

- Da jeg blev ved med at presse på, sagde chefen, at vedkommende godt ved, at der er en giftig kultur i DR. Jeg spurgte, om det ikke er noget, man som chef vil lave om på. Chefen svarede, at jeg hellere skulle gro mig et par nosser og indse, at sådan er mediebranchen, siger han til Politiken.

I Politikens artikel står i alt fire medarbejdere frem, hvoraf to har været sygemeldt på grund af deres oplevelser og en helt har forladt kanalen.

Henrik Bo Nielsen, der er kulturchef i DR, afviser over for Politiken, at DR burder havde fjernet cheferne på baggrund af klagerne.

Der er i øjeblikket en undersøgelse i gang på radiokanalen.

Sponsoreret indhold